Ce sa tii minte cand mergi la cumparaturi

0
84

Este foarte usor sa te incarci cu produse nesanatoase cand supermarketurile sunt pline de asa ceva. Insa trebuie sa te organizezi putin si sa cumperi doar ceea ce ai nevoie si nu ceea ce crezi ca ti-ar trebui. Nu merge la cumparaturi cu stomacul gol. Cand mergi la cumparaturi cu stomacul gol ai cele mai multe sanse sa ajungi acasa cu multe produse de care nu te vei mai atinge niciodata dupa ce te vezi satula. Fii atenta cu bonurile de masa. Cand mergi la cumparaturi si ai bonuri de masa, te gandesti ca platesti cu ele si e ca si cum nu ai da bani din buzunar. Dar cel mai bine ar fi sa le pastrezi pentru zilele cand chiar nu ai bani in loc sa-ti cumperi toate porcarioarele si sa le consumi pe toate dintr-un foc.

Fa-ti o lista acasa si tine-o langa tine. Este o metoda foarte buna si te va tine concentrata pe ceea ce ai nevoie si nu pe ceea ce-ti sare in ochi. Mergi in raionul cu legume. Primul pas pe care ar trebui sa-l faci cand intri intr-un supermarket ar trebui sa mergi spre legume si fructe, apoi spre alte raioane. Nu te lasa pacalita. Nu cumpara produse doar pentru ca sunt ambalate frumos, citeste intotdeauna eticheta, cand expira si gandeste-te de doua ori inainte sa le pui in cos. Cumpara legume si fructe congelate. Acestea sunt mai ieftine decat variantele proaspete si nu risti sa le arunci inainte de a apuca sa le consumi. Bineinteles ca poti sa strecori si fructe si legume proaspete in cosul de cumparaturi, insa axeaza-te si pe cele congelate pentru a le avea mereu la indemana in congelator. Astfel, pentru serile in care vrei o cina rapida, dar sanatoasa poti sa prepari rapid niste legume congelate alaturi de un file de peste sau doua linguri de orez integral fiert. 

Consuma si proteine vegetale, nu numai de origine animala. Astfel vei economisi bani pretiosi, deoarece leguminoasele care au proteine de calitate sunt mai ieftine decat carnea, mezelurile sau lactatele. Consuma carne de 2-3 ori pe saptamana, iar in celelalte zile opteaza pentru proteine vegetale (fasole boabe, soia, mazare, naut, linte).