Ce schimbări se produc în organism de la mezeluri: Bolile pe care le poți face

0
66

Aproape jumătate din alimentele pe care le consumăm zilnic au fost modificate semnificativ față de starea lor inițială, prin adăugarea de sare, zahăr, grăsimi, aditivi, conservanți și/sau coloranți artificiali.

Ceea ce mâncăm are un mare impact asupra sănătății noastre, iar alimentele ultraprocesate, cum ar fi dulciurile, băuturile răcoritoare, pizza și chipsurile, nu conțin suficiente substanțe nutritive benefice de care organismul are nevoie. Cu cât consumăm mai multe alimente ultraprocesate, cu atât calitatea nutrițională generală a dietei noastre este mai slabă.

De ani de zile, nenumărate studii au asociat alimentele ultraprocesate cu un risc crescut de diverse probleme de sănătate, inclusiv obezitate, diabet de tip 2, boli de inimă, cancer, demență și o durată de viață mai scurtă.

„Riscurile pentru sănătate ale acestor alimente sunt probabil legate de procesele specifice ale modului în care sunt fabricate aceste alimente, de ingredientele pe care le conțin și de înlocuirea alimentelor mai sănătoase neprocesate sau minim procesate”, spune Andrea Glenn, PhD, RD, cercetător postdoctoral în domeniul nutriției la Harvard T.H. Chan School of Public Health din Boston, potrivit dcmedical.ro.

Continuarea pe exquils.ro