Conform unui studiu recent, capsaicina, substanta ce se gaseste in ardeiul iute si care ii asigura gustul, ar putea fi folosita in prevenirea cancerului intestinal, scrie site-ul Frunza-verde.ro.
Compusul care da iuteala ardeilor ar putea reduce riscul de a dezvolta cancer intestinal, sustine un studiu recent, citat de Daily Mail.
Capsaicina este componentul activ din ardeiul iute, fiind substanta care il face picant. S-a demonstrat stiintific ca aceasta substanta este deosebit de eficienta in curele de slabire, prin arderea accelerata de calorii si reducerea poftei de mancare.
Cercetatorii au administrat capsaicina soarecilor, acestia fiind predispusi genetic sa dezvolte tumori in tractul gastrointestinas. Substanta administrata a declansat un receptor de durere in interiorul celulelor din intestine, declansand astfel o reactie ce rduce riscul de a face tumori colorectale.
Tot in cadrul acestui experiment, oamenii de stiinta au descoperit ca administrarea acestei substante a marit durata de viata a soarecilor cu peste 30%. Mai mult, potrivit Daily Mail, capsaicina are un efect si mai mare atunci cand este combinata cu Celecoxib, un medicament antiinflamator, ce se foloseste in tratarea anumitor forme de artrita.
Mai mult pe Frunza-verde.ro.