Nucile de caju sunt sănătoase, delicioase, gustoase și hrănitoare, cu beneficii imense pentru sănătate. Caju oferă o multitudine de avantaje pentru organele vitale, pielea, părul și sănătatea generală și, prin urmare, ar trebui să fie consumate în fiecare zi.
Beneficiile consumului de caju variază de la stimularea și reglarea sănătății inimii până la susținerea producției de sânge, menținerea unei pielii moale și strălucitoare și chiar îmbunătățirea fertilității atât la bărbați, cât și la femei.
De-a lungul anilor, caju au devenit, de asemenea, un ingredient vegan popular, deoarece sunt folosite pentru a face alternative la lactate, cum ar fi laptele și smântâna de caju.
Nuca în formă de rinichi este obținută din arborele de caju, Anacardium occidentale. Este originară din Brazilia și a fost introdusă atât în Africa, cât și în India de către britanici. Nucile de caju au o aromă de nucă, foarte asemănătoare cu alunele și migdalele, dar sunt și foarte bogate în calorii.
Beneficiile consumului de caju în fiecare zi
Pe lângă conținutul ridicat de calorii, nucile de caju sunt, de asemenea, bogate în acizi grași esențiali, vitaminele A, E și K, minerale precum cuprul, magneziul și zincul, proteine antioxidanți și carbohidrați. Fiind bogate în nutrienți, aceste nuci pot fi un plus sănătos la dieta ta zilnică.