Ce trebuie sa stii daca pranzul tau este un sandvis

0
78

a mananci sandvis la pranz nu e cea mai buna idee din lume. Efectul asupra dietei este devastator, scrie jurnalul medical Public Health. Painea si ingredientele din sandvis te hranesc pentru moment, insa instaleaza oboseala pe termen lung. Cea mai buna varianta ca sa nu iti pierzi energia dupa pauza de masa de la munca este sa mananci fructe, in special cele care contin magneziu. Shake-ul de banane, de exemplu, e cea mai buna alegere pe care o poti face pentru sanatatea si silueta ta intr-o zi incarcata de munca.

Un simplu sandvis depaseste numarul indicat de calorii, iar consumat zilnic, te ingrasa fara sa iti dai seama. Cercetatorii de la Universitatea din Illinois au strans informatii de la 27.000 de adulti care mancau zilnic cate un sandvis la pranz. Acestia au remarcat ca fiecare sandvis insemna o suta de calorii in plus, iar asta s-a vazut imediat pe silueta lor. In plus, analizele medicale ale acestora indicau un colesterol marit cu 5% dupa numai o luna de mancat sandvis. Carnea procesata din sandvisurile prezente in supermarketuri si cascavalul plin de arome si coloranti pacalesc creierul incitandu-l la un consum cat mai mare de E-uri, unele dintre ele cancerigene. Daca vrei sa mananci un sandvis sanatos la pranz, incearca sa il prepari chiar tu.

Inlocuieste painea alba cu cea integrala si evita mezelurile procesate. Ia carne de la abator si nu folosi sosurile sintetice din comert. Mananca sandvisuri mai mici si adauga legume proaspete in ele. Nu folosi multe condimente si evita sa sarezi, pe rand, legumele si carnea. Cascavalul ori branzeturile pe care le folosesti pentru prepararea sandvisului sunt deja sarate. Excesul de sare duce la hipertensiune, o problema medicala destul de severa. Cantitatea recomandata de sare pe zi este de 6 grame. Tot ce depaseste aceasta valoare inseamna probleme cu tensiunea. Foarte important! Pentru a evita balonarea dupa un sandvis copios, fa pauza o jumatate de ora si abia dupa aceea e indicat sa bei apa sau suc. Daca esti in dubii intre maioneza si ketchup pentru sandvisul tau, alege a treia cale: mustarul. Boabele de mustar fac bine inimii. In plus, mustarul este destul de satios, motiv pentru care nu vei mai vrea sa mananci al doilea sandvis.