Printre cele mai raspandite obiceiuri ale fumatorilor este de a se delecta cu tigara dupa o masa, mic dejun, pranz sau cina.Desi tutunul nu este recomandat deloc, nivelul de pericol creste daca acesta este consumat dupa ce ai mancat. Potrivit oamenilor de stiinta, daca masa ta este urmata de tigara, poti provoca daune la fel de mari organismului ca atunci cand ai fuma 10 tigari deodata, potrivit divahair.ro.
Riscul de aparitie a cancerului pulmonar creste in acest caz. Digestiava avea de suferit in mod direct, pentru ca fumul pe care il ingerezi irita foarte tare mucoasa gastrica, inca din momentul in care aceasta incepe sa functioneze.
Atunci cand o persoana fumeaza mult, toxinele ajung in toate celulele organismului, avand in vedere faptul ca aparatul digestiv incepe de la laringe pana la rect. Nicotina intra in corp si este rapid distribuita in sange, iar monoxidul de carbon scade cantitatea de oxigen pe care sangele il transporta. De asemenea, absorbtia multor vitamine, precum vitamina C sau acidul folic, scade din pricina fumatului. Impreuna cu alimentatia in exces, riscul afectiunilor cardiovasculare va creste.