marți, 28 mai, 2024

Cea mai puternică rugăciune în Joia Mare. Face minuni pentru sufletul tău

Distribuie:

Publicat:

Joia Mare este una dintre cele mai importante zile din Săptămâna Patimilor, mai ales pentru că este ziua în care Mântuitorul Iisus Hristos s-a rugat pentru toți oamenii. Aceasta este ziua în care creștinii ortodocși prăznuiesc spălarea picioarelor ucenicilor de către Hristos, cât și Cina cea de Taină, la care s-a instituit una dintre cele mai importante sfinte taine, Taina Sfintei Împărtășanii. Iată cea mai puternică rugăciune în Joia Mare, pe care trebuie să o rostești azi și care, conform tradiției, poate face minuni pentru sufletul tău.

Cea mai puternică rugăciune în Joia Mare. Face minuni pentru sufletul tău

În Joia Mare nu se spală haine și se consumă doar hrană uscată. Este o zi de post și rugăciune, în care este bine să nu mănânci alimente precum urzicile sau oțetul, pentru că acestea au fost folosite de oameni pentru a-l batjocori pe Iisus Hristos. În timpul patimilor, lui Iisus i s-a dat oțet, iar apoi a fost uns cu untdelemn, la coborârea de pe cruce în mormânt. Astăzi nu trebie să mănânci nici urzici, pentru că Iisus a fost bătut cu urzici.

Citește cea mai puternică rugăciune în Joia Mare cu candela aprinsă și multă evlavie, în speranța că Mântuitorul îți va auzi strigătul.

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiule şi Cuvântul lui Dumnezeu Tatăl, Care în ziua de astăzi ai luat Cina cea de pe urmă, cu ucenicii Tăi, şi cu mare umilinţă ai spălat picioarele lor şi ale ucenicului care Te-a vândut! Apoi, luând pâine şi vin în mâinile Tale Cele Sfinte şi binecuvântându-le cu puterea Ta cea Dumnezeiască, le-ai făcut însuşi Trupul şi Sângele Tău, cu care i-ai împărtăşit zicând: „Luaţi, mâncaţi şi beţi, că acestea sunt Trupul şi Sângele Meu, pentru ca să se ierte păcatele voastre’.

Cela ce tot în ziua aceasta Te-ai înălţat la cer şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatălui Tău, să împărăţesti împreună cu El în veci, ca Unul-Născut Fiul Său preaiubit. Rogu-Te deci, pentru rugăciunile ucenicilor Tăi, iartă păcatele noastre, ale tuturor, ale celor vii şi ale celor răposaţi. Dă-mi, Doamne, lacrimi fierbinţi, ca să-mi plâng păcatele.

Darul Tău cel curăţitor, care a spălat picioarele ucenicilor Tăi, să spele şi să curăţească inima şi sufletul meu, ca aşa, cu vrednicie, cu curăţie şi cu umilinţă să mă împărtăşesc cu Sfintele Tale Taine, acum şi în timpul morţii mele, iar în ora despărţirii mele, cu bucurie să se suie sufletul meu la Tine, fără de nicio frică, întrebare sau împiedicare să trec vămile văzduhului, intrând în mărirea Ta cea cerească. Ajută-mi, Doamne, ca să Te măresc în veci, să mă închin Numelui Tău Celui Sfânt. Amin”, este rugăciunea pe care trebuie să o rostim fiecare dintre noi pe 16 aprilie, în Joia Mare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img