Cea mai simpla reteta de humus, dupa reteta lui Jamie Oliver

0
48

Nautul, ingredientul vedeta din humus, are numeroase beneficii pentru starea noastra de sanatate. Este bogat in proteine si micronutrienti si ajuta chiar si la imbunatatirea sanatatii tenului si a parului. Iata cum poti pregati o delicioasa reteta de humus, inspirandu-te chiar de la Jamie Oliver.

Ingrediente: 1 cutie 400 gr. naut, 1 „catel” de usturoi, 1 lingurita de tahini, 1 lamaie, ulei de masline extra virgin

Preparare: Scurge nautul din cutie si pune-l intr-un procesor de alimente sau intr-un blender. Adauga usturoiul curatat, apoi tahini, zeama de la lamaia stoarsa si o lingurita de ulei. Asezoneaza cu un pic de sare si apoi amesteca pana cand compozitia devine omogena. Foloseste o spatula pentru a lua restul de compozitie de pe margini si apoi amesteca din nou. Folosind o lingurita, gusta din amestecul rezultat si daca vrei ca humusul sa aiba o textura mai moale adauga inca un pic de suc de lamaie sau putina apa. Transfera-l apoi intr-un castron si serveste-l cu legume precum morcovi, castraveti, ardei sau ridichi. 

Cu un indice glicemic de 35 si avand doar 164 de calorii la 100 grame, nautul are in compozitia sa urmatoarele substante: apa, proteine, lipide, carbohidrati, fibre, zaharuri, substante minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, cupru, mangan, seleniu), vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, C, E, K), folati, acizi grasi saturati, acizi grasi mononesaturati, acizi grasi polinesaturati, fitosteroli, triptofan, izoleucina, threonina, leucina, lizina, methionina, cistina, fenilalanina, tirozina, valina, arginina, histidina, alanina, acid aspartamic, acid glutamic, acid ferulic, acid clorogenic, acid cafeic, acid vanilic, acid propionic, acid butiric, acid acetic, glicina, prolina, serina, betacaroten, acizi grasi omega-3, acizi grasi omega-6, flavonoide (quercitina, kemferol, miricetina), antocianine, delfinidina, cianidina, petunidina, saponine si nicotinamide. D.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.