Ceaiul care poate fi de folos in caz de insomnii si depresii

0
62

Studiile in vitro si pe animale, precum si cateva studii clinice preliminare tind sa confirme utilizarea tradiţionala a lavandei pentru un somn linistit sau pentru combaterea insomniei.

Comisia Europeana a aprobat administrarea interna a infuziei de lavanda pentru tratarea starii de agitaţie si a insomniei, precum si a durerilor digestive de origine nervoasa (depresie, tulburari intestinale, balonari, etc). De asemenea, a fost aprobata pentru administrarea externa, in balneoterapie pentru tulburari ale circulaţiei sanguine.

Ceaiul preparat dintr-o mana de flori de lavanda este un remediu eficient pentru insomnii. Asadar, inainte de culcare, bea un ceai de lavanda sau pune sub perna un saculet cu flori de lavanda. Mirosul acestei plante te va ajuta sa ai un somn linistit.

Are proprietaţi sedative, antispastice, antiseptice, hipotensoare, carminative, diuretice si sudorifice. De asemenea, lavanda reduce inflamaţiile si grabeste procesul de cicatrizare a ranilor. O cana de infuzie preparata dintr-un amestec de plante: flori de lavanda, de tei, de sulfina si de captalan (cate o linguriţa din fiecare) este recomandata de doua ori pe zi, persoanelor depresive.

Polifenolii din lavanda au capacitatea de a distruge bacteriile din stomac care sunt responsabile de digestia lenta si aparitia arsurilor stomacale.
Daca ai astfel de probleme, bea ceai de lavanda sau foloseste-o la prepararea prajiturilor sau in combinatie cu diverse alimente, deoarece da un gust aparte mancarurilor si, totodata, vei scapa de problemele digestive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.