Ceapa rosie are beneficii nebanuite. Iata-le

0
81

Alimentelor utilizate frecvent in bucatarie, de obicei, nu li se acorda o prea mare importanta in ceea ce priveste continutul lor gastronomic. Ceapa rosie poate face parte si ea din aceasta categorie. Afla in continuare care sunt calitatile nutritionale ale acesteia.

Efecte benefice asupra organismului

Ceapa rosie contine vitaminele A, B si C, saruri minerale, substante cu caracter antibiotic si diuretice. Proprietatile sale se pastreaza intacte daca se consuma in stare cruda. In cazul in care iti face rau la stomac, atunci o poti manca dupa ce ai calit-o maxim 5 minute in putin ulei de masline.

Recomandata in curele pentru slabit

Datorita proprietatilor sale multiple ceapa rosie se regaseste pe lista alimentelor permise in timpul curelor de slabire. Ea exercita un puternic efect alcalinizant asupra organismului, ceea ce ajuta la remineralizarea si eliminarea toxinelor din corp, mult mai usor si mai rapid. Este si un foarte bun diuretic. Ceapa rosie contine, de asemenea, o cantitate mare de flavonoizi (substante cu efect antioxidant, care micsoreaza riscul afectiunilor cardiovasculare), ceea ce ajuta la impiedicarea depunerilor de colesterol in artere. Ea este indicata in orice problema cardiovasculara, un exemplu in acest sens fiind hipertensiunea.

Ceapa rosie este considerata a fi un adevarat dezinfectat natural. Ea poate fi utilizata cu succes impotriva gripei, dizenteriei, racelii si altor tipuri de infectii, datorita continutul sau bogat in sulfat. Trebuie doar ca in perioada de boala sa consumi cel putin 30 de g din aceasta leguma atat de benefica pentru organism.