Unul dintre cele mai potrivite anotimpuri pentru a gati aceasta ciorba este primavara, fiindca este sezonul in care gasim loboda proaspata in toate pietele, la un pret rezonabil.
Totodata, aceasta reteta este foarte nutritiva si asigura o parte din necesarul zilnic de vitamine, in special pentru cei care doresc sa tina post.
Ingrediente
– 8-10 legaturi de loboda
– 3 legaturi de ceapa verde
– 2 morcovi mici
– 1 legatura de patrunjel
– 1 legatura de marar
– 1 legatura de leustean
– 3 linguri de ulei de floarea soarelui sau de masline
– 1 litru de bors
– 2 linguri de orez
– sare
– piper
Mod de preparare
Se taie ceapa verde marunt si se pune la calit in ulei, intr-o oala adanca. Se lasa 2 minute, dupa care se adauga morcovul dat pe razatoare, si loboda( taiata, de asemenea, marunt). Se adauga apa in proportie de 2/3 din oala si se lasa sa fiarba. Dupa ce au fiert 30 de minute, se adauga borsul, care a fost fiert separat inainte, si orezul. Se lasa pe foc inca 10 minute, se adauga patrunjelul, mararul si leusteanul tocate marunt, sarea si piperul, iar mai apoi se stinge focul.
Pentru cei care nu tin post, ciorba se poate servi cu smantana sau dreasa cu zdrente de ou.