Bolile autoimune apar atunci când sistemul imunitar atacă fără motiv celulele, țesuturile și organele. În cele mai multe cazuri, nu este clar de ce cineva dezvoltă o boală autoimună.
Istoricul familial crește riscul de a dezvolta o boală autoimună, persoanele cu anumite origini etnice pot avea riscuri mai mari de a dezvolta anumite afecțiuni, iar a avea o boală autoimună crește riscul să dezvolți alte afecțiuni. În general, nu există nicio modalitate de a prezice sau de a preveni aceste afecțiuni – cel puțin nu încă.
Bolile autoimune sunt dificil de diagnosticat întrucât simptomele lor pot fi înșelătoare. Acestea pot apărea lent și multe dintre ele, cum ar fi durerile de articulații, oboseala și tulburările de burtă, se suprapun cu alte tulburări.
Dar există un simptom pe care multe boli autoimune îl împărtășesc: modificarea greutății. Specialiștii susțin că aproape toate persoanele care suferă de o boală autoimună au probleme cu greutatea, relatează doc.ro. Prin urmare, dacă observi o scădere sau o creștere în greutate bruscă și aparent nemotivată, nu ar strica să îți informezi medicul, care știe ce e de făcut într-o asemenea situație.
Iată care sunt bolile autoimune care îți afectează greutatea!