Cele mai bune 5 cărți pe care să le citiți in apropiere de Halloween!

0
67

Halloween-ul se apropie cu pasi reprezi si chiar daca in Romania nu este celebrat in mod oficial, nu inseamna ca nu putem intra in atmosfera acestei zile. Halloween-ului ii este atribuit in mod eronat o conotatie negativa. La origine, este o sarbatoare celtica, o sarbatoare destinata tuturor sfintilor ( All Hallows’ Even). Insa, asa cum s-a intamplat cu majoritatea marilor sarbatori, pe parcurs si-a pierdut insemnatatea si a devenit comerciala. 

Totusi, daca va place aceasta perioada, daca decorati dovleci, mergeti la petreceri tematice, urmariti filme si seriale de groaza, va recomandam sa faceti loc si lecturii in aceasta perioada. De aceea, am pregatit pentru voi o lista de carti infricosatoare, pe care le puteti comanda dintr-o librarie online! 

Incepem seria recomandarilor cu o carte scrisa de un autor roman: Cartea Oglinzilor, de Eugen Ovidiu Chirovici. Este singurul autor roman publicat in peste 38 de tari si considerat un  “un fenomen editorial international” (The Guardian). In anul 2015, Cartea Oglinzilor a fost ,,vedeta” Targului de la Frankfurt. Cartea Oglinzilor o sa va ofera suspansul de care aveti nevoie intr-o seara de Halloween si o sa va captiveze de la primele pagini. Oare un manuscris in care este prezentata o crima in detaliu poate fi chiar cheia solutionarii acesteia? Oare asasinul este chiar cel care a trimis manuscrisul? Aflati aceste raspunsuri doar daca veti citi cartea. Va garantam ca o sa va tina in suspans pana la final! 

Probabil ati auzit deja de serialul Casa Bantuita, realizat de Netflix (The Haunting of Hill House) dar poate nu ati stiut ca este bazat pe cartea cu acelasi nume, scrisa de Shirley Jackson. Este considerata a fi una dintre cele mai infricosatoare povesti si insusi Stephen King, maestrul genului horror a laudat-o si a spus ca este  „Unul din cele două mari romane cu subiect supranatural din ultimii o sută de ani.” Indiferent daca urmariti sau nu serialul, trebuie neaparat sa cititi aceasta carte, daca va place genul horror. Ce a inceput ca un experiment pentru a demonstra existenta supranaturalului, se transforma brusc in cel mai mare cosmar al protagonistilor. 

O alta carte ce o sa va surprinda si o sa va tina in suspans este si ,,Cu sufletul la gura”, de Dean Koontz. Mistere, crime, complotari… Aparent, cativa straini sunt atrasi de un mister in Muntii Colorado. Ce au toti in comun? Ramane sa aflati citind aceasta carte.

 

O viata linistita in suburbii, familia perfecta, siguranta zilei de maine. Cine nu si-ar dori toate acestea? Cu siguranta Eliza Benedict este una dintre norocoasele ce au parte de tot ce si-a dorit. Insa, la un moment, linistea se spulbera si este nevoita sa infrunte un trecut terifiant si un secret bine ascuns. Totul incepe cu o simpla propozitie: ,,Te-as recunoaste dintr-o mie”, cea care da si titlul cartii scrise de Laura Lippman. Ce a urmat? Aflati in carte! 

Si ultima recomandare pentru seara de Halloween este Misery, de Stephen King. Nu puteam sa nu va recomandam o capodopera a genului horror, o carte care o sa va trezeasca temeri, dar care o sa va trezeasca dorinta de a descoperi si alte lecturi ale acestui autor. 

V-am starnit interesul cu una dintre aceste carti? Pe care ati alege-o pentru seara de Halloween? 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.