Cele mai eficiente remedii naturale pentru raceala si gripa

0
54

Sezonul gripal este la debut. Pentru persoanele cu boli cronice sau cu imunitate scazuta medicii epidemiologi recomanda vaccinarea antigripala ca singura metoda eficienta de a evita contractarea virusurilor gripale. Cei care deja s-au imbolnavit pot usura simptomele cu ajutorul medicatiei conventionale, dar si cu ajutorul remediilor naturiste, foarte populare.

Cap de lista este echinacea, un supliment care ajuta sistemul imunitar si ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor. Unele studii facute pana acum sustin ca planta nu ajuta la prevenirea racelilor, ci doar la usurarea simptomelor, in timp ce altele spun ca nu ar avea niciun efect. Nu ne ramane decat sa incercam si daca remediul, functioneaza sa urmam tratamentul 7-10 zile, potrivit site-ului de stiri medicale webmd.com. Zincul. Unele cercetari sustin ca acest mineral impiedica inmultirea virusurilor daca este luat in primele 24 de ore de la contractare, desi nu poate preveni imbolnavirea, noteaza adevarul.ro.  

Trebuie administrat timp de cinci zile. Vitamina C este un element de baza al sistemului imunitar puternic, astfel ca in permanenta mai ales in sezonul rece ea ar trebui sa se gaseasca in organism in cantitati suficiente. Insa, luata dupa ce raceala a debutat pare sa nu mai aiba niciun efect. Supa de pui ne ajuta in mai multe feluri atunci cand suntem raciti. Aburii fierbinti ne desfunda nasul , in timp ce lichidul inlocuieste fluidele pe care le pierdem. Totodata, supa fierbinte si putin sarata alina durerile de gat. Ceaiul fierbinte are unele din beneficiile supei de pui. Aburii descongestioneaza nasul, iar lichidul fierbinte calmeaza gatul iritat si ne mentine hidratati. Negru sau verde, ceaiul mai are si alte beneficii fiind plin de antioxidanti, utili in combaterea infectiilor, de asemenea. Usturoiul este probabil cel mai cunoscut remediu impotriva germenilor.

Potrivit unui studiu in materie, adminsitrat zilnic, suplimentul cu usturoi previne raceala, insa este nevoie de mai multe cercetari pentru a fi siguri de acest lucru. Picaturile pentru nas cu apa de mare desfunda narile si pot fi preparate chiar de noi, acasa, din 250 de mililitri de apa filtrata amestecata cu un sfert de lingurita de sare si un sfert de bicarbonat de sodiu. Se recomanda astfel de picaturi de 2-3 ori pe zi. Totodata, se pot face spalaturi cu apa calda si sarata pentru a pastra mucoasele umede si a indeparta germenii. Febra este felul in care organismul se apara de germeni. Temperatura ridicata distruge microbii, insa este epuizanta si avem nevoie de multe lichide care sa le inlocuiasca pe cele pierdute. Repausul la pat atunci cand sunte raciti sau avem gripa ofera organismului energia sa lupte cu virusurile, astfel ca un astfel de ragaz este recomandat.