Cele mai mari greseli pe care le facem cand ne incarcam telefonul. Trucuri pentru a creste durata de viata a bateriei

0
60

Cele mai mari greseli pe care le facem atunci cand vine vorba de bateria telefoanelor au legatura cu obiceiurile noastre de incarcare. Pe termen lung, acestea pot duce la reducerea prematura a duratei de viata a bateriei.

Concret, daca esti obisnuit sa-ti lasi telefonul la incarcat peste noapte sau daca il tii conectat la priza ore in sir, pana cand nivelul bateriei atinge procentul de 100%, accelerezi procesul de imbatranire a acumulatorilor care contin litiu-ion, scrie Business Insider. Ca efect, bateria devine mai putin eficienta in stocarea si livrarea energiei catre dispozitivul tau.

Cu toate acestea, companiile producatoare de telefoane, acestea nu sunt foarte ingrijorate de obiceiurile de incarcare ale utilizatorilor. De exemplu, reprezentantii gigantilor din industrie nu considera ca bateria smartphone-ului se deterioreaza daca acesta este lasat la incarcat peste noapte.

La randul lor, cei de la Google considera ca ingrijorarea legata de incarcarea exagerata a telefonului este una „depasita”. Ronald Ho, manager de produs la Google, a declarat ca „in general, aceasta idee ca supraincarcarea este nociva sau ca incarcarea frecventa dauneaza este de domeniul trecutului, data fiind actuala structura a acumulatorilor si tehnologiile pe care companiile le pot integra in dispozitivele pe care le produc”.

Ho a mai explicat ca, atunci cand bateria telefonului ajunge la 100%, canalul intern de incarcare va inceta sa mai transporte curent catre aparat, tocmai pentru a preveni excesele.

Totusi cei mai multi producatori de telefoane sunt de acord cu un lucru: atunci cand nu mai utilizezi un smartphone, bateria ar trebui sa ramana la un nivel constant, dar departe de incarcarea maxima de 100%.

Dominik Schulte, director al companiei germane de consultanta BatterieInginieure, sustine ca nivelul la care riscul de degradare a bateriei este cel mai scazut se situeaza intre 30 si 50%. Acesta este si intervalul in care ar trebui pastrat nivelul de incarcare atunci cand un dispozitiv nu este folosit.

Pe pagina lor de Internet, cei de la Samsung arata ca telefoanele pe care le produc functioneaza optim la o incarcare de cel putin 50%. Cei de la Apple spun ca iPhone-ul trebuie incarcat la jumatate atunci cand este depozitat pe termen lung, dar si pentru a ajuta la marirea duratei de viata a bateriei.

Pe scurt, telefoanele nu trebuie sa ramana incarcate 100% pentru perioade mari de timp. Producatorii ii sfatuiesc pe utilizatori sa-si puna dispozitivele la incarcat mai ales dimineata si, oricum, sa nu lase aparatul conectat la o sursa de energie peste noapte, in asa fel incat sa nu ramana la 100% pentru prea mult timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.