Când vine vorba de jocuri de cazino, nu este un secret că norocul este un factor cheie. Poate că acesta este motivul pentru care jucătorii din întreaga lume au dezvoltat atât de multe superstiții pe care le iau în considerare la fiecare vizită pe care o fac la cazino. De la talismane norocoase până la eticheta strictă a cazinoului, mulți jucători aleg să participe la practici ciudate în încercarea de a-și aduce noroc, fie că joacă poker, blackjack sau Money Train free.
Este important, din capul locului, să menționăm faptul că superstițiile sunt complet ilogice. Dacă joci într-un cazinou licențiat, o monedă din buzunarul stâng are la fel de multe șanse să câștige jackpotul ca și o monedă din buzunarul din dreapta. Acestea fiind spuse, există o mulțime de superstiții care au devenit o parte integrantă a culturii cazinourilor. Dacă le ignori, s-ar putea să atragi atenția într-un mod ciudat, așa că cel mai bine este să le ai în vedere, chiar dacă nu crezi neapărat în ele.
Culoarea roșie
În China, se spune că culoarea roșie semnifică bogăția, fericirea și norocul. Ea poate fi văzută pe steagul național, în felinarele colorate care sunt atârnate în restaurantele chinezești și în plicurile roșii tradiționale care conțin cadouri și bani, care sunt împărțite în fiecare An Nou. Poate că superstiția a început în Asia, dar s-a răspândit în cazinourile de pe tot globul. Vei vedea deseori jucători purtând roșu, sau altfel pariind pe această culoare la masa de ruletă.
Numerele care aduc ghinion
Vorbind de ruletă, jucătorii superstițioși tind să evite să parieze pe numărul 13. În culturile occidentale, în special, se spune că 13 este cel mai ghinionist dintre toate numerele.
Multe companii aeriene nu au un al treisprezecelea rând pe avioanele lor, deoarece călătorii nervoși preferă să nu se așeze acolo. În mod similar, hoteluri din întreaga lume, inclusiv multe din Las Vegas, au ales să sară peste etajul 13. Nu se știe cu exactitate de ce numărul 13 este rădăcina superstițiilor, dar este important să recunoaștem că nu toate culturile îl tratează cu atâta interes.
În Asia, numărul patru este considerat cel ghinionist. Printr-o pură coincidență, pe o masă de ruletă tradițională, atât patru, cât și treisprezece sunt numere negre. Celebrele numere norocoase trei și șapte sunt roșii!
Încrucișarea picioarelor
În timp ce se spune că încrucișarea degetelor aduce noroc, încrucișarea picioarelor se pare că face contrariul. Mulți jucători evită să își încrucișeze picioarele la masă, deoarece se spune că acest lucru "șterge" tot norocul pe care l-au acumulat.
Numărarea banilor
În faimoasele cuvinte ale lui Kenny Rogers din "The Gambler", "nu-ți numeri niciodată banii atunci când stai la masă, va fi timp suficient pentru numărare când se va încheia afacerea". Se spune că mândria vine înaintea căderii, iar numărarea banilor la masă este cu siguranță considerată un act de mândrie. Dacă superstiția este de crezut, veți pierde în curând cea mai mare parte, dacă nu chiar toți banii în urma numărătorii.
Dintre toate superstițiile de cazino, a nu număra banii la masă este una de care majoritatea jucătorilor țin cont. Nu numai că se spune că aduce ghinion, dar este, de asemenea, văzut ca fiind nepotrivit și neprofesional să numeri banii în fața celor care ar putea avea mai puțin noroc. Unii jucători jură că numărarea banilor în cadrul mai larg al cazinoului aduce, de asemenea, ghinion, astfel că fac bilanțul doar atunci când au părăsit cu totul clădirea.
Utilizarea bancnotelor de 50 de dolari
Așa este, se spune că a juca cu bancnote de 50 de dolari este extrem de ghinionist, mai ales în Las Vegas. Deși originile superstiției sunt obscure, de-a lungul anilor au existat o colecție de teorii plauzibile care indică rădăcinile acesteia.
În primul rând, în anii '50, se spune că mafioții din Vegas lăsau o singură bancnotă de 50 de dolari în buzunarul victimelor lor, pentru ca poliția să știe cine se află în spatele crimei. De asemenea, s-a sugerat că bancnota de 50 de dolari era mai ușor de contrafăcut decât cea de 20 sau 100 de dolari, astfel încât piața a fost inundată de bancnote false.
Acest lucru a făcut ca jucătorii să refuze să accepte bancnote de 50 de dolari de teamă că li se va înmâna una falsă. O altă teorie este că bancnota este ghinionistă pur și simplu pentru că Ulysses S. Grant, al cărui chip apare pe bancnotă, s-a confruntat adesea cu dificultăți financiare și faliment în propria viață.
Indiferent de presupusele origini, superstiția este destul de populară în ziua de azi. Nu este neobișnuit să vezi jucători care resping plățile cu bancnote de 50 de dolari la cazinourile din Las Vegas.
Concluzie
Tu ai un talisman norocos sau preferi să nu iei în calcul superstițiile? Știm cu siguranță că talismanele nu te vor ajuta dacă nu ești la curent cu strategiile de joc și nu folosești la maxim bonusurile de cazino.