CHEFI LA CUTITE. Chef Florin Dumitrescu, surpriza de proportii pentru fanii sai

0
75

CHEFI LA CUTITE. Este un maestru in fine-dining si in retete elaborate, dar stie ca bucataria traditionala ascunde savoarea bucatelor autentice, ce nu si-au pierdut stralucirea. Tocmai de aceea, chef Florin Dumitrescu, jurat al show-ului Chefi la cutite, a lansat ieri, pe 2 septembrie, o noua carte de bucate cu ”comori traditionale romanesti”- „Romaneste. Punct si de la capat”. Retetele sunt scrise cu o viziune noua, moderna, dar pastreaza in acelasi timp gustul clasic al preparatelor din tara noastra.

CHEFI LA CUTITE. “Va prezint o mica parte a viziunii mele asupra bucatariei romanesti – cea moderna, imbracata in costum, cu papion si tacamuri de argint in fata. Aceasta pentru ca a sosit timpul ca gastronomia mondiala sa priveasca si spre noi…”, a declarat chef Dumitrescu. 

CHEFI LA CUTITE. Aroma, varietate si traditie, acestea sunt elementele de baza ale retetelor din cea de-a doua carte a juratului- „Romaneste. Punct si de la capat”- retete inspirate si culese din nenumaratele sale calatorii prin tara si caravane culinare, pe care a ales sa le impartaseasca cu cei de acasa. Mai mult decat atat, pentru prima data in istoria gastronomiei romanesti, o carte cu retete traditionale este ”atestata” de un chef francez, cu trei stele Michelin. Yannick Alléno, ce face parte din cercul de elita al celor mai buni bucatari din gastronomia mondiala, a scris o prefata a cartii in care vorbeste despre bucataria tarii noastre, dar si despre chef Florin Dumitrescu. Precum cel mai tanar jurat Chefi la cutite, chef Alléno si-a incep cariera la o varsta frageda, dar pasiunea pentru mancare si perfectionismul i-au asigurat un loc in istoria domeniului culinar. 

CHEFI LA CUTITE. Cartea cuprinde retete clasice romanesti, dar si cateva retete uitate, adunate in ”periplurile gastronomice” ale lui chef Florin Dumitrescu, cum ar fi laptele de bou: ”Mi-a venit aceasta idee dupa ceva plimbari prin tara, dupa ce am descoperit cateva retete despre care nu stiam nimic si mi-am dat seama ca multi nu stim toata mancarea romaneasca. Romanesc nu inseamna doar preparate traditionale dintr-o anumita zona, inseamna mai degraba amintirea colectiva a tuturor romanilor legata de bucatele din tara noastra. Cand avem toti intiparit in minte o mancare ca fiind romaneasca…aia o face sa fie romaneasca”, dupa cum povesteste cheful.  

CHEFI LA CUTITE. Pe chef Florin Dumitrescu, telespectatorii Antena 1 il pot revedea din 9 si 10 septembrie, de la 20:00, la masa jurizarii Chefi la cutite- alaturi de Catalin Scarlatescu si Sorin Bontea- in premiera sezonului 7 al celui mai iubit show culinar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.