China ar putea refuza participarea la negocierile comerciale dacă SUA vor impune noi tarife importurilor chinezești

0
47

Guvernul chinez ar putea refuza să participe la noile negocieri comerciale care ar urma să aibă loc în această lună, dacă administraţia Trump va impune noi tarife pentru importurile chinezeşti, potrivit unor oficiali chinezi citaţi de Wall Street Journal (WSJ), relatează Reuters preluată de news.ro

Statele Unite au propus o nouă rundă de discuţii, dar au continuat în acelaşi timp planurile referitoare la impunerea de noi tarife pentru bunuri chinezeţti în valoare de 200 de miliarde de dolari.

Un oficial chinez a declarat pentru WSJ cî ţara sa  nu va negocia ”Cu o armă îndreptată la capul său”.

Alţi oficiali chinezi au sugerat că China va impune limite pentru vânzarea de componente şi mărfuri necesare companiilor americane, care ar pune în pericol lanţurile lor de aprovizionare.

Noile negocieri comerciale propuse de secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin ar urma sî înceapă în jurul datei de 20 septembrie.

Autorităţile chineze au început să discute planurile pentru participarea la negpcieri, dar ar putea să se răzgândească din cauza pozibilităţii ca Statele Unite să anunţe noi raife îb această săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.