Cine mananca regulat sfecla rosie, ceapa si usturoi are ficatul sanatos

0
86

Mai jos aveti cateva alimente care protejeaza ficatul de boli

Sfecla rosie
este bogata in flavonoizi care imbunatatesc functiile hepatice. Poate fi consumata in stare cruda prin pregatirea diferitor feluri de salate sau sub forma de suc.

Usturoiul proaspat
este o alegere foarte buna pentru dietele urmaresc protejarea ficatului. Acest aliment are capacitatea de a activa enzimele hepatice, care ajuta organismul la eliminarea toxinelor. In plus, usturoiul are alicina si seleniu, doi compusi naturali care ajuta la curatarea ficatului.

Ceapa
– La fel ca si usturoiul, ceapa are o baza de substante antioxiante care ajuta la lupta impotriva celulelor canceroase si imbunatatirea activitatii cardiovasculare. In momentul in care ceapa este consumata proaspata, aceasta leguma devine un antiinflamator vital in procesul de tratare a afectiunilor la nivelul ficatului.

Chiar daca toate fructele de padure comestibile sunt sanatoase si bogate in antioxidanti, coacazele merita o mentiune speciala datorita proprietatii lor unice de a lupta impotriva infectiilor tractului urinar. Prin cresterea aciditatii urinei, coacazele contribuie la sanatatea organismului prin faptul ca bacteriile nu reusesc sa ramana atasati de peretii vezicii urinare.