Ciprian, tanarul pilot mort in accidentul de langa Bucuresti, nu purta centura si nici casca in momentul tragediei

0
52

Pasiunea pentru viteza a mai ucis un tanar. Un pilot, vicecampion national la asa-numitele liniute legale, a murit sambata seara intr-un impact de peste 200 de kilometri pe ora, spun martorii. Pe soseaua de centura a Capitalei ar fi vrut sa testeze o masina cu 700 de cai putere. Era un impatimit al tunningului si s-a increzut in puterile sale. Nu a purtat nici casca, nici centura de siguranta. 

Ciprian Tofan avea 34 de ani si era tata. Mai avea ceva: o pasiune dusa la extrem: viteza!

Sambata seara a fost ultima cursa. Masina venea cu viteza, a parasit soseaua.

”A zburat din masina si e pe strada”, spune un martor.

”Acul i s-ar fi oprit la 210”, e auzit un alt martor pe o inregistrare video.

Ciprian a lovit initial un alt autoturism parcat in care era o persoana si care, din fericire, nu a patit nimic. Apoi a rulat peste niste damburi, a ajuns in copaci, a rupt cateva crengi si s-a oprit la mai bine de 50 de metri fata de locul unde a parasit soseaua.

”Exact unde e pata de ulei a fost masina. El era aici”, spune un martor.

Era ora 18 si zece minute. Ciprian ar fi plecat din garajul unde-si tuna masinile, sa testeze cateva modificari pe care le facuse pentru urmatoarea competitie. Si a facut o greseala fatala.

Masina care s-a rasturnat si a rulat mai bine de 50 de metri dupa ce a iesit de pe carosabil este aproape intacta, cel putin in interior. Scaunul e la locul lui, aceste bare de protectie sunt la locul lor, volanul la fel. Ei bine, la fel si centurile. Centuri in sase puncte. Daca le-ar fi purtat, ar fi ramas in masina.

Eric, prietenul lui Ciprian: Ca cel mai bun prieten al lui, daca el a fost martir pentru o cauza anume, sper ca toti cei care se uita sa invete ceva din acesta intamplare.

Pe soseaua de centura a Capitalei, la locul accidentului, oamenii au aprins lumanari. Prietenii lui Ciprian stiu ce l-a ucis, dar incearca sa-si aminteasca doar cine a fost.

Eric, prietenul lui Ciprian: A fost cel mai curajos, onest si bun prieten.

Ciprian Tofan a fost unul dintre cei mai apreciati specialisti in tunning. Modifica turbine si punea pe masini puteri de avioane. Anul trecut a fost vice-campion national la intrecerile de mare viteza pe distanta scurta. Adica liniute legale. In ultimele luni, Ciprian se pregatea pentru un nou titlu. In viata lui, totul era contra-timp.

Eric, prietenul lui Ciprian: Isi ghida viata si principiile dupa spusele tatalui lui. Nu exista nu se poate, exista nu vreau.

In Romania, astfel de curse se tin in parcarile marilor magazine sau pe piste pentru avioane. Este un sport care strange tot mai multi amatori, dar nu exista si reglementari. Pasionatii au reusit doar sa aduca in competitii marcaje corespunzatoare. De anul acesta insa, Drag Racing-ul a fost recunoscut oficial ca sport de catre Federatia Romana de Automobilism. Astfel, pot fi organizate in spatii amenajate si cu elemente de siguranta in conformitate cu legile sportive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.