Candida albicans este o ciupercă microscopică ce trăiește în mod natural în corp. În acest articol, ne îndreptăm atentia asupra modului în care se transmite Candida și asupra afecțiunilor pe care le cauzează atunci cand are loc înmulțirea exagerată a acestor fungi în corpul uman.
Candida albicans face parte din microflora noastră naturală, cu alte cuvinte se numără printre microorganismele care trăiesc în și pe corpul nostru. Candida este o ciupercă microscopică și se găsește în tractul gastrointestinal, în gură și în vagin.
Există mai multe specii de Candida
Trebuie precizat că există și unele specii de Candida care nu fac parte din familia „albicans”, precum Candida glabrata, Candida krusei, Candida dubliniensis, Candida parapsilosis și Candida tropicalis care se găsesc la persoanele infectate cu acești fungi, însă chiar și așa, Candida albicans rămâne un agent infecțios major, potrivit doc.ro.
Ce este candidoza?
În mare parte a timpului, Candida albicans nu provoacă niciun fel de probleme, însă uneori este posibil să se înmulțească în exces și să apară, astfel, infecții fungice în organism. Infecția fungică provocată de Candida albicans se numește candidoză și, în funcție de zona unde această ciupercă se poate înmulți peste măsură, există mai multe tipuri, cele mai cunoscute fiind candidoza vaginală și candidoza bucală.