Combate colesterolul cu un mic dejun sănătos: Alimentul care face diferența

0
77

Micul dejun este poate cea mai importantă masă a zilei pentru că, în funcţie de alimentele consumate, organismul îşi poate asigura doza de energie de care are nevoie pe tot parcursul zilei. Dacă scopul tău este să scazi nivelul de colesterol „rău‟, iată ce ar trebui să consumi dimineaţa!

De regulă, felul alimentelor pe care le consumăm la micul dejun, variază în funcţie de nivelul de activitate pe care îl avem în ziua respectivă sau în funcţie de problemele de sănătate. Dacă scopul tău este să scazi colesterolul „rău‟, trebuie să iei în calcul mesele regulate şi anumite alimente.

Cum, de regulă, la micul dejun obişnuim să ne răsfăţăm cu preparate dulci, ce ar fi indicat în caz de colesterol mărit? Ouă, fructe, iaurt sau pâine prăjită? Cu atât de multe opţiuni, este greu să ştii ce ţi s-ar putea potrivi.

Potrivit nutriţioniştilor, există un anumit tip de cereale pentru care ar trebui să optezi regulat, la micul dejun.
Este vorba despre ovăzul integral, care potrivit studiior reduce colesterolul „LDL‟ cu 4,2%, iar nivelul colesterolului total cu 3,8%, dacă este consumat regulat. Această constatare a fost susţinută şi de către „Frontiers of Nutritions‟.

Continuarea pe exquils.ro