Iata care sunt principalele combinatii alimentare considerate de nutritionisti a finesanatoase si periculoase pentru organism, asocieri alimentari pe care trebuie sa le eviti cu orice pret.
Fasole cu branzeturi. Proteina din lactate si fasolea este o combinatie care poate duce la gaze si balonare. Nu fasolea in sine este cauza acestor efecte, ci combinatia dintre aceste alimente, potrivit obiectiv.info
Pepene galben si prosciutto. Pepenele galben, ca si celelalte fructe bogate in zahar ar trebui mancate separat de proteine sau de amidon, mai ales daca, prin consumul de fructe, urmaresti o crestere brusca a energiei.
Banane cu lapte. Aceasta combinatie este una dintre cele mai grele si mai toxice combinatii alimentare, ingreunand corpul si incetinind mintea. Daca esti fan shake-uri pe baza de banane si lapte, asigura-te ca banana este foarte coapta si adauga niste nucsoara pentru digestie.
Iaurt cu fructe. Teoria combinarii alimentelor nu sfatuieste amestecul de fructe acre cu lactatele, aceasta ducand la schimbarea florei intestinale, la producerea de toxine, la raceala si la alergii, scrie dcnews.ro. Daca, totusi, nu poti sa rezisti unui parfait, poti sa consumi iaurt fara arome la temperatura camerei pe care poti sa-l amesteci cu putina miere, scortisoara si stafide in locul fructelor de padure acre.
Lamaie la salate de rosii si castraveti. Cartofii, vinetele si rosiile nu se combina cu castravetii, in timp ce lamaia nu merge cu niciunul de mai sus.
Desigur ca fiecare dintre noi suntem diferiti si vom experimenta diverse niveluri de sensibilitate la diferitele combinatii alimentare nesanatoase. Multa lume pune problemele digestive sau alergiile pe seama unui anumit aliment, cand, de fapt, combinatia mai multor alimente este de vina, chiar fatala.