Nagarro, lider global în inginerie digitală şi soluţii tehnologice, şi iQuest, companie internaţională de dezvoltare software cu sediul în România, ambele deţinute de grupul german Allgeier SE, fuzionează şi vor să angajeze peste 40 de IT-işti în următoarele luni în România, anunță news.ro.
În Romania, Nagarro are peste 800 de angajaţi în urma fuziunii cu iQuest.
"Nagarro, lider global în inginerie digitală şi soluţii tehnologice, şi iQuest, companie internaţională de dezvoltare software cu sediul în România, au finalizat tranziţia în urma fuziunii anunţate în august anul acesta. Ambele companii sunt deţinute de grupul german Allgeier SE. După perioada de tranziţie începută în urmă cu câteva luni, Nagarro România va avea echipe mixte – cu angajaţi atât din iQuest, cât şi din Nagarro – care vor lucra la proiecte de inginerie, dar şi din alte domenii ale organizaţiei", au anunţat companiile.
Noua echipă din România se va alătura reţelei globale de specialişti Nagarro, care lucrează pentru companii de top din industria auto, logistică, telecom, retail şi alte industrii cheie.
„Din fericire, faptul că ambele organizaţii au fost construite pe principii similare şi au crescut pe baza unui set puternic de valori de bază, a fost destul de uşor pentru noi să invităm colegi din ambele organizaţii să facă parte din proiecte comune şi să accepte această provocare. În viitorul apropiat vom avea din ce în ce mai multe astfel de proiecte, ajungând în cele din urmă să funcţionăm ca o singură organizaţie ”, a declarat Voicu Stoiciu, managing director Nagarro în România.
Nagarro, cu sediul central în Germania, este o companie globală de servicii tehnologice cu o creştere rapidă, cu peste 8.400 de angajaţi în 25 de ţări. Compania deserveşte peste 750 de clienţi din întreaga lume, mulţi dintre aceştia fiind companii consacrate, lideri în domeniile lor: producţie, retail, transport şi logistică, servicii financiare şi alte industrii.
Anul trecut, Nagarro a generat venituri de 402 milioane de euro.
O mare parte din venituri, peste jumătate, provin din servicii de Digital Product Engineering, însă Nagarro oferă, de asemenea, Managed Services (19%), servicii de Comerţ Digital şi Customer Experience (14%) şi servicii de consultanţă ERP (10%). În funcţie de regiunea geografică, majoritatea clienţilor Nagarro provin din Europa Centrală (41%), în principal Germania, şi America de Nord (34%).
"În România, în urma fuziunii cu iQuest, Nagarro are în prezent aproximativ 815 angajaţi şi intenţionează să angajeze peste 40 de profesionişti IT în următoarele câteva luni, cu diferite niveluri de experienţă, în tehnologii precum Java, .net, hybris, mobile development", arată compania.
Recent, Nagarro a trecut printr-un proces de schimbare a identităţii vizuale la nivel global, noua siglă fiind proiectată de Nagarro Digital Ventures, o unitate de business a Nagarro din Silicon Valley, SUA. Astfel, toate birourile iQuest din România, din Cluj-Napoca, Braşov, Craiova, Sibiu, Bucureşti şi cele din Varşovia, Frankfurt şi Zurich vor fi acum rebranduite ca Nagarro. iQuest a fost o companie de referinţă în peisajul IT din România în ultimii 20 de ani, iar fuziunea cu Nagarro reprezintă un pas înainte către o companie globală cu o cultură organizaţională unică.
Fuziunea cu iQuest în România nu a fost singura tranzacţie, Nagarro aducând sub brandul său şi Objectiva, o companie care operează în SUA şi China, şi divizia SAP a Allgeier Enterprise Services, din Germania – redenumită Nagarro ES de la 1 octombrie.
Noua aliniere strategică vizează poziţionarea Nagarro ca un lider inovator global, cu servicii complete în domeniile ingineriei software şi soluţiilor tehnologice, care va fi listat ca o companie separată.
Nagarro este lider global cu servicii complete în ingineria digitală. Nagarro este specializată în servicii tehnologice de „transformare a afacerii”, inclusiv inginerie digitală de produse, comerţ electronic şi servicii de customer service, cu capabilităţi de Inteligenţă Artificială şi Machine Learning, soluţii cloud şi IoT şi servicii de consultanţă în implementarea sistemelor ERP de ultimă generaţie.