Compozitia rujului: tot ce ar trebui sa stii despre acest produs cosmetic

0
50

Rujul este compus in principal din ceara, cum ar fi ceara de albine, si carnuba, care ii confera structura, emolienti precum uleiul de ricin si lanolina, pentru a se aplica usor. Iar vitaminele si antioxidantii care impiedica ranciditatea uleiurilor naturale si a pigmentilor sau a culorilor reprezinta atractia principala. Iata care este anatomia rujului si ce ar trebui sa stii despre acest produs cosmetic inainte de a-l aplica pe buze, pentru a intoarce toate privirile!

Formulele realizate pentru a rezista cat mai mult pe buze contin emolienti usori, care se evapora rapid, lasand in urma pigmentii de culoare. Formatorii flexibili ai peliculei ofera rezistenta la apa si ajuta pigmentul sa adere la buze.

Formulele lucioase care fac buzele sa straluceasca contin ingrediente cum ar fi mica sau silica, ce reflecta lumina in unghiuri uniforme. Variantele mate contin un nivel mai ridicat de ceara si mai putin ulei pentru a crea un efect mai plat.

Pentru a se asigura ca nuantele de ruj raman la fel in loturi diferite, producatorii folosesc echipamente special concepute pentru a clasifica nuantele si pentru a le potrivi in mod identic loturilor anterioare.

Pentru a evita formarea liniilor fine si decolorarea rujului de pe buze, poti aplica mai intai fondul de ten in jurul buzelor, iar peste acesta poti sa tamponezi usor si cu putina pudra.
Acest lucru va completa conturul buzelor si va impiedica scurgerea rujului.

Este important sa iti si exfoliezi buzele si sa le hidratezi, pentru a te asigura ca vei avea parte de o aplicare uniforma a rujului. Poti chiar sa le conturezi cu un creion de buze, apoi sa folosesti o pensula de ruj pentru a aplica rujul si pentru a face conturul sa para natural.

Mai departe de aici, iti poti alege tu singura brandul rujului, insa poti intotdeauna citi pareri inainte de a achizitiona, precum si ce ingrediente contine fiecare produs pe care il folosesti. Este important mai ales daca esti alergica la vreo substanta, insa cu cat gasesti un produs mai natural, cu atat mai multumit va fi corpul tau. 

Singurul dezavantaj este ca produsele care contin mai multe substante naturale probabil ca au o durata de valabilitate mai mica. si probabil ca nici nu vei putea gasi la fel de multe nuante. Dar daca ai grija sa te demachiezi de fiecare data seara, inainte de culcare, si sa iti hidratezi in mod corespunzator buzele in perioadele fara ruj, probabil ca nu vei avea probleme prea curand. sursa: eva.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.