Conservele de peste: avantaje si dezavantaje

0
86

Peştele face parte din grupa de alimente  de tip proteine animale care sunt indispensabile unei alimentaţii echilibrate, prin aportul important de aminoacizi esenţiali în primul rând, dar şi prin conţinutul mare de antioxidanţi: acizi graşi Omega 3 şi un raport optim între Omega 3 şi Omega 6. Proteinele animale au un rol deosebit de important în alcătuirea organismului. Acestea ajută la formarea anticorpilor, deci întăresc sistemul imunitar, echilibrează nivelul hormonal şi al enzimelor, care conferă energie.

Peştele este un aliment preferat în dietele de slăbire, fie că vorbim de cele hipocalorice, care presupun restricţia calorică, fie cele normocalorice, care presupun un stil de viaţă echilibrat.

De asemenea, peştele este ideal şi în dietele de tip ovo-lacto-peşte-vegetariane, datorită proprietăţilor sale: este o proteină de bună calitate, conferă saţietate în combinaţie cu alte alimente permise în dieta respectivă, este uşor de digerat şi de metabolizat de către organism, aduce aport important de grăsimi animale bune, cu efect de tip antioxidant şi, foarte important, are conţinut caloric redus.

Specialiştii în nutriţie recomandă măcar o dată pe săptămână consumul de peşte, atât în alimentaţia copiilor cât şi în cea a adulţilor.

De multe ori însă, peştele ajunge să fie consumat în majoritatea timpului sub formă de conserve, datorită comodităţii, preţului sau, de ce nu, a gustului (sosul cu muştar şi cel tomat sunt preferatele mele, recunosc, dar veţi vedea de ce nu sunt deloc recomandate).

Continuarea pe csid.ro