Consuma ANANAS. Vezi beneficiul

0
77

Ananasul faciliteaza secretia gastrica si amelioreaza durerile de stomac, are proprietati inflamatorii, dar poate juca un rol important si in depresie.

„Ananasul este un fruct bogat in vitaminele A si C, nefiind indicat a fi consumat crud, deoarece contine ace fine de oxalat de calciu, iar acestea au un efect dezagreabil la nivelul limbii.

Bromelina continuta de ananas este o enzima ce scindeaza proteinele in peptide, accelerand digestia acestora. Ea stimuleaza digestia si activitatea intestinului subtire, permitand digerarea rapida a proteinelor si albuminelor. Prin acest mecanism, ananasul este implicat in curele de slabire, ducand la scaderea celulitei.

Bromelina impiedica cresterea nivelului de insulina, hormon al carui nivel in singe creste atunci cand ingeram zaharuri sub forma de grasimi. De aceea, persoanele diabetice trebuie sa il consume cu moderatie.

Bromelina este distrusa prin fierbere, asa ca ananasul trebuie consumat proaspat pentru a avea aceste efecte’’, precizeaza doctorul George Sireteanu pentru Gandul.

1. Ananasul combate inflamatia si scade edemele care se formeaza dupa operatie sau un traumatism.

2. Are rol diuretic si detoxifiant, normalizeaza flora microbiana a colonului si are proprietati antiinflamatorii asupra hemoroizilor, fiind indicat in cazul constipatiei. Datorita proprietatilor diuretice, este utilizat in cazul afectiunilor renale, ale vezicii urinare (cistite) si ale prostatei.

3. Ananasul normalizeaza secretiile mucoaselor inflamate, din acest motiv este utilizat pentru durerile de gat, pentru cele de la nivelul gurii, in bronsite, raceli si astm.

4. Sucul proaspat de ananas este recomandat in cazul difteriei, deoarece dizolva falsele membrane ce se formeaza la nivelul mucoasei gatului. Este recomandat a se bea cateva guri la fiecare doua ore.

5. De asemenea, ananasul scade febra, distruge germenii infectiosi si elimina toxinele.

6. Continutul crescut in iod al ananasului permite o buna functionare a glandei tiroide.

7. Ananasul are rol vermifug (de distrugere a viermilor intestinali) mai ales pentru ascarizi.

8. Totodata, ananasul are o actiune antianemica si lupta impotriva artritei, gutei, calculilor biliari si renali, fiind recomandat la copiii in plina crestere.

9. In cazul depresiei, ananasul determina o stimulare viguroasa a sistemului nervos, fiind de asemenea benefic in cazul pierderilor de memorie, bolilor hepatice (mai ales icter) si ale splinei. De asemenea, regleaza pierderile menstruale in cazul amenoreei.

„Este indicat a se evita consumul de ananas de catre persoanele care sufera de aciditate gastrica, ulcere si alergii.

Femeile gravide si cele care alapteaza ar trebui sa consume ananas cu moderatie.

Ananasul trebuie mancat copt si singur. Substantele acide pe care le contine nu sunt compatibile cu alte fructe’’, subliniaza dr. George Sireteanu.