Contează sau nu mărimea? Răspunsul te va uimi

0
102

Sexualitatea este un lucru firesc, natural. Cu toate acestea, nu am depăşit anumite tabuuri şi avem reţineri să vorbim despre relaţia noastră intimă. Un teren fertil pentru tot felul de mituri, a căror veridicitate e greu de stabilit. Noi am adunat câteva dintre cele mai răspândite şi am încercat să aflăm dacă sunt sau nu adevărate.

Mărimea contează. FALS

 

„Nu, nu mărimea contează”, spune psihoterapeutul Adina Demian. Potrivit specialiştilor, nu mărimea penisului este determinantă pentru obţinerea satisfacţiei dorite, ci atitudinea partenerilor, comunicarea deschisă pe această temă, implicarea şi securizarea emoţională. „O femeie poate fi satisfăcută şi cu un penis a cărui mărime este de 9 centimetri. Eşecurile provin, mai degrabă, dintr-o atitudine neadecvată (centrarea prea mare pe sine sau, dimpotrivă, pe nevoile partenerei, o preocupare prea mare faţă de felul cum eşti perceput de parteneră, teama de eşec, lipsa siguranţei de sine)“, afirmă psihologul.

 

Nu există plăcere fără orgasm. FALS

La bărbaţi, plăcerea, orgasmul şi ejacularea nu sunt neapărat legate. Astfel, un bărbat poate ejacula fără a avea orgasm, dar poate simţi o plăcere intensă fără a fi ejaculat. În acelaşi mod, la femei bucuria poate să apară şi fără a exista orgasm. Prin urmare, putem avea o sexualitate intensă şi dacă nu ajungem, în mod sistematic, la orgasm. Nu este vorba despre performanţă în acest sens, ci mai degrabă de mai mulţi parametri: dorinţa, renunţarea, încrederea în celălalt, stima de sine. Plăcerea se întâmplă şi în mintea noastră.

Tulburările sexuale pot fi tratate cu medicamente. ADEVĂRAT ŞI FALS

Există medicamente care permit, de exemplu, revenirea unei erecţii la bărbat sau obţinerea unei mai bune lubrifieri a vaginului, la femeie. Cu toate acestea, sexualitatea nu este doar o chestiune de mecanică trupească, ci o experienţă complexă, în care mulţi factori joacă un rol important: dorinţa, sănătatea, sentimentele… Dar şi unele boli sau anumite tratamente medicale pot duce la tulburări sexuale. Cel mai bine este să discuţi cu partenerul şi cu medicul, pentru a lua în considerare cea mai bună soluţie.

Continuarea pe clicksanatate.ro