Copil de patru ani cu autism, dat afara dintr-o biserica, la Timisoara: ”Noi nu facem meloterapie. Iesiti afara!”

0
64

Un copil in varsta de doar patru ani care sufera de autism a fost dat afara din Biserica Romano Catolica din Tiimisoara, in timpul unui concert de vioara si orga. 

Intreaga intamplare a fost facuta publica de terapeutul copilului, Viorel Enache, care a povestit ca incidentul teribil s-a petrecut chiar pe 26 mai, cand se desfasurau alegerile europarlamentare. 

”Noi nu facem meloterapie. Iesiti afara”, le-ar fi spus reprezentantii bisericii parintilor micutului. 

Intreaga experienta a fost relatata de terapeutul copilului, prin intermediul unei postari pe retelele de socializare: 

”Cu cateva ore inainte de acest eveniment un copil cu autism este anuntat de parinti ca vor merge spre seara sa asculte vioara si sa vada o orga, in biserica. El, copilul cu autism, se bucura si se insenineaza. Lui ii plac mult sunetele si instrumentele. Si nu este un copil care sa nu inteleaga.

Este un copil de aproape patru ani, destept, verbal, cu achizitii foarte apropiate de varsta cronologica, care intelege tot ce poate intelege un copil de varsta lui, care simte si se bucura.

Astfel ca in intrarea bisericii din Balcescu, printre oameni care intra zambind, isi facuse aparitia acest copil cu mama si cu tata, senini si ei la gandul ca fiul lor va auzi si va vedea o vioara. Nu si-au facut planul sa stea tot concertul. Atat cat se poate si cat e confortabil. Apoi, seara se poate continua cu o plimbare in parc.

Insa la intrarea in biserica, era un domn al bisericii, imbracat in negru, cu sufletul negru, cu vocea neagra si grea care vazandu-l pe cel mic, a spus: dumneavoastra nu aveti voie cu acest copil!

Paralizia sufleteasca a parintilor era mult prea contrastanta cu bucuria copilului care nu intelegea exact ce se intampla, privind minunat interiorul bisericii din usa inalta.

Degeaba au incercat sa ii explice parintii acelui domn de la intrare, ca vor sa vada putin, ca vor sa asculte putin, ca pentru copil e ca o terapie, ca nu vor deranja nicicum. 

”Noi aici nu facem meloterapie. Iesiti afara!”. Cu sufletul batut in cuie si rastignit pe peretele rece al inumanitatii, mamica isi lua copilul de mana si se indrepta spre masina cu destinatia acasa.”, a povestit terapeutul pe retelele de socializare. 

Postarea a atras rapid numeroase comentarii in mediul virtual, iar reprezentantii bisericii au transmis, ulterior, un comunicat prin care au declarat ca regreta incidentul. 

De asemenea, reprezentantii bisericii impreuna cu organizatorii festivalului vor organiza un mini recital pentru micutul cu autism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.