Criza hipertensivă sau puseul de tensiune: Cum se manifestă – Ce se întâmplă dacă rămâne netratată

0
51

Criza hipertensivă reprezintă un termen-umbrelă pentru a descrie împrejurarea critică și caracterul presant al faptului că o persoană are valori extrem de mari ale tensiunii arteriale (vorbim de o urgență medicală).

O criză hipertensivă, potrivit definiției date de medici, este o creștere severă în valorile tensiunii arteriale, care poate duce la un accident vascular cerebral (AVC).

Ce este hipertensiunea sau tensiunea arterială mare

Hipertensiunea arterială apare atunci când tensiunea arterială a unei persoane depășește valorile normale. Există două etape ale hipertensiunii arteriale: stadiul 1 și stadiul 2. Hipertensiunea în stadiul 1 va produce o valoare de 130–139 mm Hg peste 80–89 mm Hg. Hipertensiunea în stadiul 2, care este o formă mai severă, va produce o valoare de 140 mm Hg sau mai mare peste 90 mm Hg sau mai mare.

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), aproximativ 45% dintre adulții din Statele Unite ale Americii au hipertensiune arterială. De asemenea, ei estimează că doar 1 din 4 adulți își țin hipertensiunea sub control, remarcă doc.ro.

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.