Criza varstei de mijloc, in general asociata cu achizitionarea unei masini extravagante, realizarea unui tatuaj sau infidelitatea, nu exista, spun cercetatorii. Un nou studiu afirma ca ceea ce a intrat deja in cultura populara ca un cliseu pentru barbatii trecuti de varsta de 40 de ani este o inchipuire. Suntem mai fericiti la mijlocul deceniului patru de varsta decat la 18 ani, releva cercetatorii, potrivit ziare.com, care citeaza The Daily Mail.
Mai mult, fericirea nu cunoaste o scadere la mijlocul vietii, ci este in crestere graduala din adolescenta. Cercetatorii sustin ca acest studiu este mai de incredere decat cele anterioare. Daca pana acum un grup de persoane era intrebat in legatura cu nivelul fericirii la un anumit moment in timp, oamenii de stiinta de la Universitatea Alberta au urmarit nivelul de fericire al unor persoane pe parcursul unei perioade de timp.
Echipa a urmarit doua grupuri de persoane – absolventii unui liceu canadian, de la 18 la 43 de ani, si absolventii unei universitati, de la 23 la 37 de ani. Ambele grupuri au dat dovada de un nivel mai ridicat al fericirii la anii 30. Cercetatorii au descoperit ca nivelul fericrii creste cel mai multe intre varsta de 18 ani si spre finalul anilor 30.
Nesurprinzator, oamenii sunt cei mai fericiti in anii in care sunt casatoriti si sanatosi, si mai putin fericiti cand sunt someri. Studiul publicat in revista Developmental Psychology demonstreaza, astfel, ca nu exista criza varstei de mijloc.