CULINAR:Ciorba de pui radauteana – Perfecta pentru zilele reci de toamna

0
83

Ingrediente:

500 gr pui (pulpe sau piept)
400 gr iaurt grecesc cu 10% grasime
3 morcovi
5-6 linguri de smantana
2 radacini de pastarnac si/sau patrunjel
2 cartofi
1 ceapa mare
2 ardei grasi
1/3 radacina de telina
3 galbenusuri
otet, dupa gust
5-6 catei de usturoi
1 legatura marar
sare

Mod de preparare:

Curata legumele de coaja si spala-le bine. Spala si pieptul de piele. Intr-o oala in care ai adaugat trei litri de apa, adauga puiul si legumele si lasa-le la fiert pana cand sunt bine patrunse iar puiul se desprinde cu usurinta de pe oase. Adauga sare dupa gust.

Cand s-au fiert, scoate legumele si carnea si lasa-le sa se raceasca putin, apoi taie-le marunt. Adauga apoi carnea si legumele inapoi in supa si lasa totul sa fiarba la foc mic.

Intre timp, intr-un bol amesteca foarte bine, pana la omogenizare, iaurtul cu galbenusurile. Adauga apoi cateva linguri de supa, pana cand compozitia devine lichida, apoi toarn-o peste supa si amesteca bine. Adauga otet dupa gust si asezoneaza cu sare daca este nevoie. Pentru gust poti adauga putin piper proaspat macinat.

Piseaza usturoiul foarte bine, astfel incat sa obtii o pasta fina. Adauga-l peste supa si lasa-l sa dea intr-un clocot. Stinge apoi focul si adauga mararul tocat marunt.
Serveste ciorba de pui radauteana calda, alaturi de paine de casa proaspata.

sursa: acasa