Ingrediente:
450-500 gr cartofi
150 gr carne tocata de vita
1 galbenus
15 gr unt
20 gr parmezan
250 gr branza
ulei
sare
putina faina alba
1 ou batut
Mod de preparare crochete de cartofi cu carne tocata:
1. Fierbe cartofii, apoi scurge-i de apa si piseaza-i foarte marunt.
2. Dupa ce s-au racit de tot, amesteca-i cu sare, piper, galbenus, carnea tocata si parmezan. Omogenizeaza compozitia.
3. Ia 1-2 linguri din compozitie si modeleaza intre palme. Trebuie sa aiba forma rotunda
4. Pune in mijlocul lor cate o bucatica de branza. Ruleaza astfel incat sa nu se vada branza. Trebuie sa obtii crochete de forma micilor.
5. Trece toate crochetele prin faina alba, pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unge-le cu un ou batut.
6. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 20-25 de minute.
Serveste crochete de cartofi cu carne tocata alaturi de o salata.