Ingrediente:
3 buc. piept de pui
sare
piper
450 gr paste penne
1 ardel gras rosu, tocat marunt
6 cepe verzi, tocate marunt
3 linguri unt
50 gr faina alba
100 gr crema de branza
350 gr mix de branza (dupa preferinta)
cca 800 gr sos pentru enchilada
Mod de preparare enchilada de pui:
1. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Unge cu putin ulei o tava si pune pieptul de pui in ea. Presara piper si sare. Gateste pana cand carnea nu mai este rozalie.
3. Ia carnea de pe foc si tai-o in cubulete. Astfel, enchilada de pui va avea o textura mai fina.
4. Gateste pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, dar injumatateste timpul (se vor termina de gatit in cuptor). Scurge-le de apa.
5. Pune unt in tava in care ai rumenit carnea
6. Dupa ce s-a topit untul, la foc mediu, adauga faina. Gateste 2-3 minute.
7. Toarna in tigaie sosul pentru enchilada si lasa sa fiarba pana cand incep sa se formeze bule.
8. Adauga crema de branza. Omogenizeaza.
9. Pune tot in tigaie ceapa verde, ardeiul gras, carnea si pastele. Omogenizeaza.
10. Pulverizeaza putin spray de gatit intr-o tigaie si transfera in ea compozitia de enchilada de pui.
11. Presara branza si baga in cuptor pentru 20 d eminute.
Serveste aceasta enchilada de pui cu sos iute sau ceapa verde.