Ingrediente:
520 gr faina
200 gr nuci pecan, tocate
1 plic praf de compot
2/3 lingurita sare
340 gr unt nesarat
400 gr zahar brun
200 gr zahar alb
2 linguri coaja proaspat rasa de portocale
4 oua
1 lingurita esenta de vanilie
200 gr chipsuri de ciocolata
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Intr-un bol incapator amesteca faina cu praful de copt si sare. Intr-un alt bol, pentru mixer, adauga untul, zaharul, coaja de portocale si vanilia si mixeaza-le bine pana obtii o compozitie pufoasa. Adauga apoi ouale treptat, si mixeaza foarte bine, pentru a se incorpora. Adauga amestecul de faina si dupa ce obtii o compozitie omogena incorporeaza cu grija cipsurile de ciocolata si nucile pecan taiate in bucatele.
Cu ajutorul unei lingurite asaza fursecurile in tava, la o distanta de aproximativ 5 cm intre ele. Coace fursecurile timp de 15 minute, sau pana cand devin aurii. Lasa-le sa se raceasca inainte de a le servi. Serveste fursecurile alaturi de un pahar de vin fiert sau o cana cu lapte.
sursa: acasa