Prajiti, copti, piure sau caramelizati, cartofilor cu greu le poti rezista. Scaldati in condimente, capata o aroma puternica, ademenitoare. Iata o reteta de post, delicioasa!
Ingrediente:
1 kg cartofi medii, curatati si spalati
6-7 linguri ulei de masline
o jumatate de lingurita boia de ardei
o jumatate de lingurita sare
un sfert de lingurita piper sau o jumatate de lingurita chili mexican
3-4 catei de usturoi pisati
o crenguta rozmarin
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 190 de grade Celsius.
Intr-un castron mare se amesteca uleiul cu boia, sare, piper sau chili, dupa preferinta, si usturoi.
Se adauga crenguta de rozmarin, intreaga sau rupta, si se lasa sa se aseze aromele.
Intre timp, cartofii se taie in sferturi (wedges). Se pun peste amestecul de condimente si se amesteca bine, pana se imbraca in ulei.
Cartofii se pun intr-o tava intinsa tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor 30-35 de minute. Din cand in cand se intorc pentru a se coace uniform.
Cand sunt aurii in mijloc si capata o crusta subtire pe margini, se scot. Se servesc calzi, ca atare sau ca garnitura la diverse mancaruri cu carne.