Cum a ajuns Stela Popescu sa prezinte prima editie a festivalului „Cerbul de Aur”

0
56

Una dintre marile doamne ale teatrului romanesc, actrita Stela Popescu a fost si prezentatoarea primei editii a festivalului ”Cerbul de Aur” de la Brasov, in 1968, alaturi de regretatul Iurie Darie.

Intr-un interviu din anul 2015, actrita si-a amintit cum a fost aleasa sa prezinte prima editie a festivalului ”Cerbul de Aur”.

”Jucam enorm de mult la televiziune, invatam repede, imediat intram in problema, eram apreciata. Am atatea materiale filmate incat as putea face un ciclu intreg de CD-uri, dar asta e alta poveste…..Si mi-am facut doua rochii, iar in ultima clipa, la Brasov, m-au anuntat ca nu voi mai prezenta eu, ci voi prezenta spectacolul de dupa concurs. A prezentat concursul o actrita, Luminita Iacobescu, frumoasa foc. La primul spectacol Luminita a fost catastrofa. Eu prezentam partea in franceza. Cel care ma ajuta la prezentarea in franceza a fost Octavian Paler. Era ambitia sa iasa totul fenomenal. Tudor (Vornicu — n.r.) era ambitios, Paler era atunci presedinte festivalului si voiam sa iasa totul bine. Si la ora 1 noaptea mi-a batut la usa Lazarov (Valeriu — n.r.) si a spus: 'Maine intri si prezinti festivalul'. A doua zi eram la coafor, si m-a chemat cineva la receptie, mi s-a spus sa plec acasa la mama, ca nu se simte bine. Am plecat la mama, in Brasov, cu un taxi, mama cosea la masina si ma intreaba: 'Da' ce-i cu tine aici?' Nu era nimic adevarat legat de mama, ca nu se simte bine. Cineva daduse telefon sa-mi strice ziua, asa ceva nu mi s-a mai intamplat. Dar mi-am facut un obicei, daca cineva spunea ceva, spuneam ca nu ma intereseaza. Asta a fost latura care m-a salvat in cariera, nu am fost disperata dupa cariera. Mama n-a vrut sa ma fac artista, mereu mi-a zis 'Ei, ai avut noroc'. Asta a fost cu Cerbul de aur, m-a ajutat mult domnul Paler, am prezentat cu Iura (Iurie Darie — n.r.), era frumos, destept, avea tinuta, era inalt, subtire, el pana la 60 de ani putea purta costumul din liceu”, a spus Stela Popescu, pentru Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.