Cum ajutam un bebelus care sforaie

0
106

In unele cazuri, bebelusii sforaie doar în partea cea mai profunda a somnului, ceea ce înseamna ca atunci muschii de la nivelul gatului se relaxeaza foarte tare si scot un sunet asemanator sforaitului.

În cazul în care sforaitul nu indica nici o afectiune, asa cum te-a asigurat medicul pediatru, atunci exista cateva sfaturi pe care le-ai putea încerca pentru a-l ajuta pe cel mic sa respire mai bine în timpul somnului si sa nu mai sforaie.

·         Foloseste spray cu apa de mare sau ser fiziologic. Cere sfatul medicului pentru a folosi astfel de substante care vor curata mai bine nasul copilului.

·         Schimba-i pozitia de somn. Ca si adultii, unii copii sforaie doar în anumite pozitii, asa ca poti încerca sa-i schimbi pozitia în timpul somnului.

·         Foloseste un umidificator. Aerul foarte uscat din încapere îngreuneaza respiratia copilului, asa ca poti încerca sa folosesti un umidificator sau sa pui putina apa pe calorifer, mai ales pe timpul iernii.

·         Înlatura potentialii factori alergeni. O posibila alergie poate fi factorul declansator pentru sforait si este indicat sa scapi cat mai repede de toti alergenii din camera lui, adica toate covoarele, draperiile ce ar putea retine praful si mucegaiul sau animalele de companie.

·         Capul bebelusului trebuie sa fie ridicat într-un unghi de 45 de grade, ceea ce înseamna ca sub saltea sau, mai degraba sub patut, sa pui un obiect care sa-i schimbe pozitia de somn.