Cum folosim pepenele ca medicament

0
58

Miezul de pepene verde este delicios si sanatos, poate fi consumat zilnic, rece din frigider, la începutul mesei sau ca desert. Întotdeauna alegeti un pepene verde bine copt, proaspat. Forma pepenelui nu trebuie sa conteze foarte mult, poate fi rotund sau alungit, important este sa fie dulce si copt. Pentru a alege un pepene verde de calitate trebuie totusi un pic de rabdare si un pic de timp. Indicat este sa-l cumparati din piata deoarece aveti avantajul ca pepenele poate fi încercat si astfel sa va convingeti ca este destul de dulce si bine copt.

Beneficii pentru sanatatea organismului:
Acest fruct contine foarte multa apa si nutrienti. Ajuta la reglarea tenperaturii corpului, previne deshidratarea, mentine echilibrul de lichide, racoreste si ofera un plus de sanatate organismului. Are beta-caroten si vitamina A care mentin sanatatea ochilor si întaresc vederea. Contine si acid folic ceea ce este important pentru celule, pentru dezvoltarea normala a organismului uman.

Pepenele verde îmbunatateste aspectul pielii si este un bun remediu sub forma de cataplasme în tratamentul arsurilor solare. Are nutrienti care hidrateaza si hranesc pielea, zinc si seleniu care încetinesc procesul de îmbatranire prematura a organismului. Poate ajuta în tratamentul inflamatiilor pielii, hidrateaza si tonifica pielea, ajuta la eliminarea impuritatilor din straturile ei.

Coaja umeda de pepene verde se aplica pe piele si astfel se realizeaza un masaj timp de cateva minute, apoi se spala cu apa si se sterge cu un prosop moale si foarte curat. Printr-un astfel de tratament pielea va fi catifelata si fina la atingere. Nu este nevoie sa mergeti la un salon de cosmetica pentru a va îmbunatati aspectul pielii, puteti folosi masti cosmetice si acasa, realizate din diferite fructe de sezon proaspete, care au numeroase substante nutritive, vitamine si oligoelemente, foarte eficiente asupra tenului si pielii corpului.

Miezul de pepene verde calmeaza starile de nervi. Prin faptul ca are potasiu ajuta în echilibrarea sistemului nervos.

Pepenele verde combate anemia. Contine numeroase vitamine (A, B, C, E, PP), beta-caroten, fier, magneziu, fosfor, potasiu, acizi organici, acid folic, fibre. Fierul ajuta în tratamentul anemiei, produce mioglobina si hemoglobina, oxigeneaza globulele rosii din sange. Deficitul de fier în organism poate fi o cauza a oboselii, tulburarilor digestive, anemiei, caderii parului, obezitatii, ametelilor, etc. Potasiul din miezul de pepene verde stimuleaza trecerea nutrientilor prin membranele celulelor si ajuta la buna asimilare a acestora în celule.

Este eficient în curele de slabire, se poate consuma sub forma de suc, realizat la blender. Are un efect puternic vitaminizant si mineralizant, creste imunitatea si poate fi folosit în dietele pentru slabire. Are un aport caloric scazut: 100 g de miez de pepene verde contine aproximativ 28 de calorii. Este un desert delicios, un fruct foarte bun pentru mentinerea siluetei, creeaza senzatia de satietate si nu îngrasa, hidrateaza organismul si mentine sanatatea acestuia.

Pepenele verde este un bun remediu în prevenirea si tratamentul afectiunilor renale. Sucul de pepene verde natural reduce concentratia de acid uric, ajuta în detoxifierea organismului, scade riscul de formare al calculilor renali, combate constipatia. Potasiul din acest fruct este eficient în neutralizarea urinei acide (iar dupa cum spun specialistii o cauza a formarii calculilor renali este tocmai urina acida).

Acest fruct delicios previne cancerul, scade riscul de cancer de san, cancer de prostata, cancer de colon si cancer pulmonar. Faptul ca are vitamina C ajuta în cresterea imunitatii, a rezistentei organismului la infectii, la accelerarea procesului de însanatosire si îmbunatatire a sanatatii.

Poate fi un desert bun pentru diabetici. Potrivit cercetatorilor pepenele verde are magneziu si potasiu si alte elemente nutritive care ajuta la buna functionare a insulinei si la scaderea nivelului de zahar din sange. Un deficit de magneziu în organism poate duce la numeroase probleme de sanatate si chiar la diabet.

Miezul de pepene verde scade tensiunea arteriala. Contine magneziu si potasiu de aceea este un bun remediu contra hipertensiunii arteriale. Potasiul este un mineral foarte important si pentru reglarea ritmului cardiac, dar si pentru sanatatea sistemului nervos. Cercetatorii în domeniul medical au demonstrat faptul ca unul din factorii importanti în aparitia hipertensiunii arteriale este carenta de potasiu în organism. De asemenea, ei considera ca si magneziul este foarte important pentru sanatate. Carenta de magneziu poate duce la insomnie, hipertensiune arteriala, depresie, slabiciune musculara, ameteala, confuzie, digestie proasta, iritabilitate sau crize nervoase, etc.

Pepenele verde este usor digestibil si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Sucul natural din miez de pepene verde are o buna valoare nutritionala, îmbunatateste circulatia sangelui, combate oboseala, insomnia si starea de epuizare. Are efect diuretic, este dulce si racoritor, ajuta în reglarea temperaturii din organism si la curatarea acestuia de toxine.