Cum folosim stevia in mancare

0
65

Stevia contine tanini (inclusiv catecol), principii amare, rasini, rumicina, acid crisofanic si un ulei volatil complex, precum si glicozide, care nu sunt metabolizate de organismul uman, fiind astfel eliminate fara ca vreo calorie sa fie absorbita. Este bogata in fosfor, calciu, zinc, mangan, seleniu, magneziu, sodiu, fier, potasiu, vitamina A, vitamina C. Substantele active din stevie ii confira acesteia proprietati antibacteriene, antiseptice, antimicrobiene, antioxidante, antiglicemice si antihipertensive, purgative, depurative, laxative, astringete, colagoge.

Ceai de stevie. Puneti un litru de apa pe foc. Cand clocoteste, adaugati o legatura de ste­vie bine spalata si marun­tita. A­co­periti vasul 15 mi­nute, apoi stre­cu­rati. Se bea intreaga cantitate, pe par­cursul unei zile, in cure de 3 sap­ta­mani.

Mancare de stevie. Aveti nevoie de 6-7 maini de ste­vie proaspata, 2 legaturi de ceapa ver­de, o legatura de usturoi, o lega­tura marar, 50 ml ulei de masline, o lin­gura cu faina, sare, piper.

Spalati stevia si puneti-o la fiert, in apa cu sare. Dupa ce a fiert, stre­cu­rati-o si pastrati o cana de zeama. * Ceapa si usturoiul se taie marunt, se calesc in uleiul de masline. Se adauga faina si cate putin din zeama in care a fiert stevia. Se adauga stevia tocata marunt peste sos, impreuna cu un praf de sare, piper si marar tocat. In­locuiti in fiecare zi o masa cu o por­tie de mancare de stevie. D.F.