Cresterea masei musculare poate reprezenta o adevarata provocare pentru persoanele care incearca sa-si lucreze corpul, mai ales atunci cand rezultatele intarzie sa apara. Ce nu stiu ei este ca acest lucru nu-si are baza doar in orele nenumarate petrecute la sala, specialistii sustinand ca in spatele corpurilor pline de muschi se afla o alimentatie adecvata si anumite exercitii specifice cresterii masei musculare, scrie adevarul.ro, care citeaza brightside.me.
Cand incercati sa cresteti masa musculara, incepeti strategia in bucatarie. Cat si ce mananci poate face diferenta. Cuvantul dieta va poate duce cu gandul la reducerea consumului de alimente, dar pentru a creste masa musculara este posibil sa aveti nevoie sa mariti aportul de proteine. In plus, cu cat va veti dezvolta mai mult masa musculara, cu atat va fi mai accelerat metabolismul. Nutritionistii recomanda in jur de 2 pana la 4 grame de proteine/ kilogram corporal.
Incercati alimente bogate in proteine, cum ar fi oua, linte, ovaz sau iaurt grecesc. Alternativ, puteti incerca si bauturi proteice. In loc sa aveti 2 sau 3 mese pe zi, incercati sa mancati de 5 pana la 6 ori pe zi, in special mese pre-antrenament. Consumati grasimi nesaturate, cum ar fi cele continute de avocado, migdale sau arahide si limitati grasimile saturate din carne grasa sau lactatele bogate in grasimi.
Miscarea este extrem de importanta, dar trebuie sa va asigurati ca va concentrati pe exercitii de dezvoltare a masei musculare.Incepeti cu exercitii de baza pentru incalzire, cum ar fi scurtele reprize de mers pe banda sau ridicarea greutatilor mici. Nu numai ca acest lucru va pregateste corpul, ci va pune si in starea mentala potrivita pentru exercitii mai grele. Asigurati-va ca efectuati exercitii care lucreaza intregul corp, iar apoi treceti la unele specifice pentru zona pe care doriti sa o lucrati. Nu va stabiliti o rutina a exercitiilor. Odata ce stapaniti un exercitiu, cresteti treptat greutatea. Stabiliti-va un calendar. Daca in mod normal faceti un exercitiu timp de 10 minute, mariti constant durata. Nu neglijati odihna, aveti nevoie de aproximativ 7 – 8 ore de somn pe zi pentru a va reconstrui muschii.