Sezonul rece își face din ce în ce mai bine simțită prezența. Și nu oricum, ci cu simptome de viroze, atât de cunoscute mai ales printre copii. Tuse, febră, secreții nazale, dureri de cap – toate contribuie la tabloul clasic de viroze și gripe specifice perioadei în care ne aflăm. Întărirea sistemului imunitar este esențială în această perioadă de stres și mai ales de pandemie. Sunt mai multe metode de a ne întări imunitatea, printre acestea numărându-se și homeopatia.
Ce este, de fapt, imunitatea?
Imunitatea reprezintă capacitatea organismului de a se apăra împotriva agenților străini, precum viruși, bacterii, ciuperci și paraziți. Aceasta poate fi naturală, adică activă încă de la naștere, sau dobândită prin memoria noastră imunitară. Imunitatea dobândită se referă la capacitatea organismului de a învăța, de a se adapta și de a-și aminti o amenințare. Prin urmare, atunci când contactăm din nou anumite boli, organismul nostru poate elibera anticorpii adecvați și apărarea potrivită pentru a-l combate.
Cu toate acestea, dacă organismul nu s-a confruntat niciodată cu o boală, această memorie imunitară lipsește, iar organismul poate avea dificultăți în a reacționa rapid și eficient. Un sistem imunitar slăbit te face vulnerabil la aproape orice tip de boală. De aceea este important să susținem și să ajutăm imunitatea naturală.
Această imunitate înnăscută poate neutraliza majoritatea agenților infecțioși și poate fi stimulată printr-o serie de factori, inclusiv un stil de viață bun, o alimentație sănătoasă și exerciții fizice regulate. Iar dacă vrem să acționăm pe termen lung și fără efecte secundare, homeopatia rămâne un tratament sigur recomandat de mulți medici homeopați.
Care sunt simptomele unui sistem imunitar slab?
Infecții recurente de lungă durată
Slăbiciune, oboseală
Tulburări gastrice precum greață, vărsături, diaree
Piele și unghii nesănătoase
Deteriorarea dezvoltării creșterii