Cum recunoastem carnea proaspata de miel

0
97

Potrivit specialistilor de la Protectia Consumatorilor carnea proaspata de miel are suprafata acoperita cu o pelicula uscata, iar in sectiune, carnea este lucioasa si slab umeda.

„Folositi vazul, mirosul si pipaitul atunci cand achizitionati carnea de miel, indiferent ca o cumparati de la piata sau din hipermarket”, spun specialistii.

In ceea ce priveste culoarea, la suprafata trebuie sa fie roz, iar in sectiune rosie. Din punct de vedere al consistentei, ea trebuie sa fie ferma si elastica, astfel ca urma lasata de apasarea cu degetul dispare repede, subliniaza specialistii, adaugand ca grasimea din carcasa are culoarea alba si compacta in cazul carnii proaspete.
 
„Greutatea carcasei ar trebui sa fie de peste 12 kilograme, asta pentru ca mieii sub aceasta greutate au un continut ridicat de apa”, mai arata Costel Stanciu, presedintele APC.