Cum să cureți repejor o hotă murdară, îmbâcsită cu praf şi stropită cu ulei

0
280

Hota începe să devină tot mai necesară, mai ales în bucătăriile cu aerisiri ineficiente, în care se gătește des.

Absoarbe foarte bine aburul și grăsimea, dar și praful sau mirosurile persistente. De aceea, o dată pe lună este indicat să cureți filtrele de la hotă, care se îmbibă cu grăsime și praf.

Filtrele de la hotă pot fi curățate în doar câteva minute, fără prea mult efort, cu cele mai ieftine ingrediente din bucătărie. Grăsimea și praful care se depun pe filtrele de aluminiu pot fi îndepărtate cu bicarbonat, care înmoaie și degresează reziduurile.

Verifică periodic filtrele de la hotă

Hotele cu filtre din metal sunt cele mai reziste și cel mai ușor de curățat. După câteva săptămâni, la suprafață ele pot părea curate, dar pe partea interioară se adună grăsime și mizerie. De aceea, este bine să le verifici periodic și să le cureți lunar.

Pune filtrul într-o tatvă largă din metal, presară bicarbonat și apoi adaugă câteva căni de apă clocotita, să acoperi complet filtrul.

Bicarbonatul înmoaie bine grăsimea întărită. Trebuie doar să aștepți minimum 10 minute. Poți adăuga apoi oțet și câteva picături de detergent de vase și poți curăța filtrul cu o perie moale de vase.

În câteva minute, mizeria se curăță complet și filtrul tău va fi ca nou.

Dacă stratul de mizerie este vechi…

Este indicat să fierbi filtrul murdar într-o oală încăpătoare, împreună cu jumătate de pliculeț de praf de copt. După ce a dat apa în clocot, stinge focul și lasă praful de copt să înmoaie bine mizeria.

Dacă este necesar, schimbă apa și pune dinnou filtrul la fiert cu praf de copt, până când este dizolvată toată mizeria. Scoate filtrul din apa fierbinte cu mănuși de protecție și folosește o perie fină să cureți plasa de metal de ultimele urme de mizerie, apoi clătește cu apă caldă sub presiune.

Nu arunca apa murdară în care a fiert filtrul la chiuvetă, pentru că riști să înfunzi țeava de scurgere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.