A sosit momentul sa facem o adevarata cura de legume proaspete, dupa ce intreaga iarna ne-am multumit cu cartofi sau cele cateva pachete de legumepuse la congelat din timp. Va recomandam o supa cu legume de primavaradelicioasa si revigoranta, cu spanac, ceapa verde si iaurt.
Ingrediente:
– doua radacini de pastarnac
– telina
– trei morcovi
– doua cepe
– o legatura de ceapa verde
– trei cartofi potriviti
– jumatate de kg de spanac
– 250 gr. de iaurt
– un ou
– 100 gr. de unt
– sare
– piper
– patrunjel
– marar
Curatam legumele, le spalam si apoi le dam prin razatoare pentru a incepe prepararea retetei de supa cu legume de primavara. Urmeza sa le calim in unt, dupa care adaugam apa. Intre timp, tocam marunt ceapa verde, iar spanacul il taiem fideluta si adaugam totul peste zarzavat impreuna cu un ou, amestecand bine. Dupa zece minute adaugam 3 litri de apa fierbinte, sarea, piperul si cartofii taiati cubulete. Dupa ce s-au fiert cartofii, putem sa dregem ciorba cu iaurt. Tragem cratitia de pe foc si apoi presaram mararul si patrunjelul tocate marunt.