Cum sa incalzesti pastele pentru a le pastra gustul bun

0
250

Ti-ai luat furculita, ai pregatit deja un pahar de vin si planuiesti sa te relaxezi astazi pentru ca oricum ai gatit mai multe paste aseara? Precis iti amintesti ce textura placuta au avut pastele si cat de bine s-au combinat cu sosul, iar acum incerci sa obtii un gust similar. Singura problema este ca totul este compromis cand le reincalzesti… Daca acest scenariu se repeta tot mai des este cazul sa-ti schimbi strategia pentru a te putea bucura de gustul bun chiar daca au trecut mai mult de 24 de ore de cand ai gatit pastele. Iata cum trebuie sa incalzesti pastele pentru a nu elimina gustul bun si a evita sa se inmoaie sau sa se rupa:
 
1. Pune-le in apa clocotita. incepe prin a fierbe o oala mare de apa cu sare. Dupa ce a dat in clocot pune spaghetele sau taieteii ramasi in apa fierbinte. Lasa pastele sa se incalzeasca 30 de secunde, iar dupa aceea scoate-le din apa folosind o strecuratoare din inox. in continuare amesteca pastele cu sosul care ti-a ramas si serveste cu un topping din parmezan ras, patrunjel sau busuioc.
 
2. Rumeneste-le la cuptor. Daca nu ai mult timp la dispozitie sau te simti foarte obosit este foarte simplu si sa pui pastele la cuptor. Nu vei avea nevoie nici de apa fierbinte, nici de strecuratoare. Pune pastele intr-un vas special pentru cuptor, adauga putin sos din ce ti-a ramas, apoi acopera etans cu folie din aluminiu. Lasa la foc mediu aproximativ 20 de minute, pana cand pastele se patrund bine.
 
3. Incalzeste-le la aragaz. Este o metoda foarte rapida, care favorizeaza preluarea aromelor din sos si ameliorarea texturii pastelor fara eforturi suplimentare. incalzeste o oala la foc mic, pune apoi 2 linguri de ulei de masline extravirgin. Continua cu pastele care ti-au ramas, pune 2-3 catei de usturoi tocati marunt si lasa pe foc 4-5 minute.
 
4. La microunde, cu apa. Daca ai de gand sa iei pastele ramase la serviciu sau la scoala cuptorul cu microunde ar putea fi o optiune mai potrivita pentru a le reincalzi. Pune pastele intr-un borcan sau intr-un bol care pot fi utilizate la microunde, dar nu te grabi sa apesi pe buton. Pune putina apa, incalzeste pastele timp de un minut, amesteca, apoi continua cu intervale de un minut pana cand se incalzesc uniform. Dupa ce sunt gata inchide ermetic recipientul si agita putin pastele pentru a te asigura ca nu s-au lipit intre ele.
 
Nu ai de ce sa renunti la pofta de paste doar pentru ca nu le poti gati in fiecare zi. Aceste metode te ajuta sa poti savura acelasi gust senzational chiar daca folosesti doar ce ti-a ramas si vrei sa ai mai mult timp pentru tine. Vei reduce timpul petrecut in bucatarie, dar nu vei pierde savoarea clasica pe care o regasesti de fiecare data cand te rasfeti cu o portie de paste cu sos. Aceste solutii nu vor creste foarte mult nici totalul de calorii, asa ca le poti incerca fara griji data viitoare cand te intorci acasa dupa o zi aglomerata la serviciu sau cand vrei sa ai o seara relaxanta, fara sa fii nevoit sa gatesti. sursa: eva.ro

S.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.