Cum sa iti schimbi ceasul biologic in mod benefic in numai trei saptamani

0
47

Oamenii de stiinta afirma ca starea de sanatate se poate imbunatati in numai trei saptamani, prin modificarea ceasului biologic.

Cateva trucuri simple i-ar putea ajuta pe cei care se culca tarziu sa se simta mai putin stresati, deprimati si mai putin somnorosi in timpul unei zile, arata un studiu al unor cercetatori din Marea Britanie si Australia, potrivit descopera.ro, care citeaza Independent.

Oamenii de stiinta au descoperit ca pot sa modifice in numai trei saptamani ceasul biologic al celor care se culca tarziu.

La studiu au participat 22 de persoane care se culcau in mod obisnuit la 2:30 si se trezeau la 10:15. Timp de trei saptamani, acestia au primit instructiuni sa se culce si sa se trezeasca cu doua – trei ore mai devreme decat programul obisnuit si sa mentina acest calendar si in zilele libere, nu numai in cele lucratoare. De asemenea, li s-a cerut sa se expuna la soare dimineata, sa ia micul dejun la scurt timp dupa ce s-au trezit, sa manance pranzul in fiecare zi la aceeasi ora si cina nu mai tarziu de ora 19:00.

Cercetarea realizata de oameni de stiinta de la universitatile britanice Birmingham si Surrey, precum si de la Universitatea  Monash din Australia, a fost publicata in jurnalul Sleep Medicine.

Rezultatul a aratat o imbunatatire a performantei cognitive (timpul de reactie) si fizice in timpul diminetii, in timp ce varfurile de performanta generala s-au schimbat de la seara spre dupa-amiaza.

De asemenea, in medie, voluntarii si-au modificat programul de a merge la somn si a se trezi cu doua ore mai devreme decat o faceau inainte de a participa la studiu.

Cel mai important lucru, potrivit autorilor cercetarii, a fost ca starea mentala (nivelul de depresie si de stres) si perceptia somnolentei s-au imbunatatit semnificativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.