Cum sa prelungesti viata si aspectul mobilierului de bucatarie

0
103

Bucătăria este cea mai „forjată” cameră din casă. Aici se întâmplă cele mai multe lucruri care pot dăuna mobilei, aici se petrece „acțiunea”. Ca orice alte obiecte de uz zilnic și intensiv, mobila de bucătărie are nevoie de îngrijire și curățare periodică, pentru a nu suferi daune ireparabile și ireversibile. Pentru că puțini își permit să-și schimbe mobila de bucătărie foarte des.

Mobila bucatarii

De aceea, trebuie să ții cont de câteva sfaturi atunci când vine vorba de întreținut și curățat mobilierul de bucătărie.

1. Pornește hota de fiecare dată când gătești

Nu aștepta să se umple bucătăria de aburi, mirosuri și fum. Eviți astfel condensul și petele de grăsime care ar putea ajunge pe mobila de bucătărie.

Mobila bucatarii – super oferte

2. Nu așeza electrocasnicele mici sub piesele suspendate ale mobilei

Nici filtrul de cafea, nici friteuza electrică, nici robotul de bucătărie, nici orice alt electrocasnic mic din bucătăria ta nu ar trebui folosit sub piesele suspendate ale mobilei de bucătărie. Aburii și căldura generate de aceste electrocasnice pot dăuna mobilei de bucătărie în mod ireversibil.

Mobila bucatarii – eMAG

3. Nu deschide ușa mașinii de spălat vase imediat

Nu lăsa ușa mașinii de spălat vase deschisă atâta timp cât aceasta este încă fierbinte, după utilizare, din aceleași motive amintite mai sus: mobila de bucătărie este afectată de căldură și de aburi.

4. Nu lăsa deschisă ușa cuptorului mai mult decât ai nevoie

Chiar dacă ești de părere că ajuți astfel cuptorul să se răcească, nu e bine să lași deschisă ușa cuptorului mult timp după ce ai scos ce ai gătit din acesta. Nu mă voi sătura să repet, dar căldura și aburii chiar nu fac bine mobilei de lemn.

5. Spală și curăță periodic mobila din bucătărie

Dincolo de sfaturile anterioare, cel mai important este să îngrijești periodic mobila de bucătărie, curățând și spălând fiecare piesă de mobilier. Dacă mobila este realizată din melanină, pal sau furnir lăcuit, curățarea este destul de ușoară: cu o cârpă ușor umezită și, în caz că există pete, cu detergent aplicat pe cârpă. Nu uda niciodată cârpa prea mult și nu uita să ștergi cu o cârpă uscată imediat după ce ai șters cu cârpa umezită.

Mobila bucatarii – oferte!

Piesele cromate sau din aluminiu ale mobilei de bucătărie se curăță cu o cârpă umedă și, dacă e necesar, cu un detergent suav, fără a freca energic. Este important să ștergi cu cârpă uscată imediat după. Piesele din oțel inoxidabil nu trebuie curățate cu produse abrazive, pentru că acestea se zgârie. Atenție la apa lăsată pe piesele din oțel inoxidabile. Acestea se pătează ușor de la apă!