Cidrul de mere are numeroase proprietati terapeutice. Ca sa il prepari acasa ai nevoie de:
– 10 mere (de preferinta organice);
– un vas mare de sticla, pe care, in cele din urma, il vei inlocui cu unul si mai mare;
– o bucata de panza suficient de mare incat sa acoperi gura bolului.
Cidrul de mere, ideal pentru problemele tale de sanatate
Spala merele bine si taie-le in sferturi. Daca doresti, le poti curata si le poti indeparta si cotorul. Apoi, lasa-le pe o farfurie pana cand oxideaza si capata o culoare bruna. Odata ce aspectul lor s-a modificat, pune-le in bolul mai mic si umple-l cu apa. Acopera vasul cu bucata de panza si lasa-l la fermentat vreme de 6 luni intr-un loc intunecat si cald. Cand timpul a trecut, vei observa o pelicula gri la suprafata lichidului. Foloseste un filtru de cafea pentru a-l strecura si a scapa de aceasta. Apoi, pune-l intr-un bol mai mare si acopera-l cu o alta bucata de panza pentru inca 4-6 saptamani. Cand si acestea s-au scurs, otetul din cidru de mere este gata si il poti pune in sticle cu dop de pluta.