Cum sa tii tusea la distanta

0
78

In timpul acceselor de tuse, nivelul de oxigenare a organismului scade, afectand negativ creierul si nu numai. Tusea irita caile respiratorii si scade sistemul imunitar, provocand accese si mai mari. Cum poti scapa de tuse rapid, citeste articolul de mai jos. Crizele de tuse se pot declansa oriunde, in timpul unei discutii, in transport si nu este tocmai gratios ”aruncatul” cu microbi si secretii. Este un reflex al organismului pe care cu greu il poti stapani. Exista doua tipuri de tuse: uscata si umeda (elimina secretii). Ea poate fi acuta, cu durata de cateva zile sau cronica, cu durata de cateva saptamani. in cazul tusei cronice, este necesara o evaluare corecta si depistarea cauzei pentru a fi tratata corespunzator. Tusea este un proces de ”curatare” a plamanilor de microbi si secretii, in momentul expirarii aerului. De aceea nu exagera cu produse antitusive, pentru a opri acest reflex. Iata cum poti scapa rapid de aceasta problema: 

1. Prin exercitii de respiratie recomandate de Dr. Artour Rakhimov:  invata sa respiri corect in timpul tusei. in timpul crizei incearca sa te relaxezi. Aseaza-te intr-o pozitie confortabila, de preferinta, la o masa obisnuita pe un scaun drept. Apuca nasul si tineti respiratia, gura trebuie sa fie inchisa, pana ce vei simti ca nu mai rezisti. Daca nu iti poti tine respiratia, din cauza tusei severe, pune mana la gura, ca sa nu fie shimb de aer, astfel reduci iritarea lor si nu provoci o noua criza. Dupa ce ai redus din tuse, inspira in reprize mici de aer pe nas (ca si cand ai mirosi ceva), apoi relaxeaza-te, in special, muschii pectorali nu trebuie sa fie incordati si expira lent. Faci acest exercitiu pana ce tusea dispare, desi dorinta de a respira este mare. Acest exercitiu a fost testat pe mii de oameni bolnavi de astm si bronsita si a dat rezultate. Criza de tuse ar trebui sa dispara in 2-3 minute.

2. Prin tratamente naturiste: Exista mai multe remedii, unele le cunosti din copilarii, altele poate ca nici n-ai auzit: –       Ghimbirul calmeaza iritatia din gat si reduce inflamatia. O bucata de ghimbir se pune la fiert intr-o cana de apa, dupa care se lasa la racit pana devine calduta si adaugi o lingurita de miere. –       Ceapa este eficienta in cazul tusei umede, te ajuta sa expectorezi mai usor. Stoarce sucul de la o ceapa si la fiecare lingura de suc de ceapa adauga o lingura de miere. Consuma cate 3 linguri de amestec pe zi. –       Lamaia cu mierea intaresc imunitatea. –       Strugurii sunt un expectorant eficient. Stoarce strugurii si adauga in suc o lingurita de miere. –       Usturoiul este cunoscut pentru actiunea sa antibacteriana, antivirala si antifungica. Fierbe cativa catei de usturoi si bea infuzia obtinuta. Te va ajuta sa respiri mai usor si va diminua senzatia de mancarime in gat. –       Laptele amestecat cu miere este indicat in tuse uscata. Diminueaza durerea din piept si reduce crizele pe timp de noapte. –       Patlagina este recomanda in cazul tusei uscate. Are efect calmant, sedativ, emolient, antispastic si antibiotic. Pentru calmarea tusei bea trei cani de infuzie pe zi. –       Flori de tei – bea 2-3 cani de infuzie de flori de tei pe zi. Este antiseptic, antiinflamator al cailor respiratorii, emolient al secretiilor pulmonare si expectorant. –       Ridichea neagra are proprietati antitusive. Prepara singura sirop impotriva tusei din aceasta radacina. Taie o ridichie neagra in doua, fa o gaura in jumatatile obtinute si umplele cu miere. Lasa-le 5 ore la macerat, apoi ia cate 1-2 lingurite pe zi.

Sfaturi utile: Consuma cat mai multe lichide, daca suferi de tuse uscata; Aplica pe piept si gat unguent din eucalipt; Aplica o compresa calda pe piept, pentru a relaxa muschii; Fa-ti un regim alimentar bazat pe supe si ceaiuri, pentru a nu irita si mai mult caile respiratorii. De obicei tusea excesiva se declanseaza in timpul somnului, ridica capul mai sus cu 20 cm de la nivelul patului. Consulta un medic daca tusea dureaza mai mult de 2-3 saptamani sau este insotita de febra. Nu lua medicamente la intamplare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.